Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Στους δρόμους του αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση

Συγκέντρωση αύριο στις 11 π.μ. στα Προπύλαια, για κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97, αύξηση των δαπανών και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο μαθητές και φοιτητές, για να διαδηλώσουν από κοινού την αντίθεσή τους στην υπονόμευση του δικαιώματός τους στη μόρφωση, την υποβάθμιση της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και να διεκδικήσουν την ακύρωση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια, οι μαθητές μέσα από τις συνελεύσεις των τμημάτων τους ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Συντονιστικού Μαθητών Αθήνας για συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 11 το πρωί στα Προπύλαια,ενώ οι μαθητές διακινούν και υπογράφουν κείμενο καταδίκης του νόμου 2525/97 και της συνολικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Φοιτητές και μαθητές διεκδικούν την κατάργηση του νόμου 2525/97, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό στο 15%, την επίλυση των προβλημάτων υποδομής και την κάλυψη των κενών και ζητούν αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στις προσπάθειες για ιδιωτικοποίησή της.

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν αποφασίσει οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών Συλλόγων Οικονομικού και Πολιτικού Τμήματος της Νομικής,Νηπιαγωγών,Χημικού,Φιλοσοφικής,Παντείου Πανεπιστημίου,Οικονομικού Πανεπιστημίου,Πανεπιστημίου Πειραιά,ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστίας ΕΜΠ και το ΔΣ του Συλλόγου Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθήνας. Επίσης, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) και Σχολής Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Αθήνας και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΣΕΛΕΤΕ, ενώ συνεχίζονται και σήμερα οι γενικές συνελεύσεις. Οι φοιτητές επιπλέον αντιδρούν στην αντικατάσταση της επιστημονικής έρευνας και μόρφωσης από προγράμματα φτηνής κατάρτισης, προσαρμοσμένα στις άμεσες ανάγκες του κεφαλαίου, που μεθοδεύεται με τη δημιουργία των ΠΣΕ και 70 περίπου νέων τμημάτων χρημοτοδοτούμενων από το ΕΠΕΑΕΚ.

Στο μεταξύ, σε αποκλεισμό της Πρυτανείας προχωρούν μέχρι την Πέμπτη οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, διεκδικώντας την κατάργηση του Ν. 2525 και ειδικότερα να μην προχωρήσουν τα ΠΣΕ στο Πάντειο, ενώ σήμερα το μεσημέρι, οι φοιτητές της Νομικής θα αποκλείσουν την οδό Σόλωνος.

Στη Χαλκίδα

Το Συντονιστικό, που έχουν συγκροτήσει ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΔΟ, σπουδαστές ΙΕΚ, το 1ο, 2ο 3ο Ενιαίο Λύκειο, το 1ο Γυμνάσιο, 2ο ΤΕΕ και Λύκειο Καλύνθου στη Χαλκίδα, με αφορμή τη δίκη 12 καθηγητών και πολιτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις του Ιούνη, ενάντια στη διεξαγωγή του διαγωνισμού - παρωδία του ΑΣΕΠ, για το διορισμό εκπαιδευτικών, καλεί όλους τους μαθητές, τους σπουδαστές, γονείς και καθηγητές, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, αύριο Τετάρτη, έξω από τα δικαστήρια στη Χαλκίδα. Επίσης, το συντονιστικό καλεί τους μαθητές, τους σπουδαστές και το λαό της Χαλκίδας, να πάρουν μαζικά μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Η προσυγκέντρωση, είναι στις 6 μ.μ. στα φανάρια της Χαϊνά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ