Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων από μεθαύριο

Απεργιακές κινητοποιήσεις αρχίζουν από μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, μέσω του οποίου στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Οι διοικήσεις της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ, κήρυξαν για μεθαύριο Πέμπτη 5ωρη (11 π.μ. - 4 μ.μ. ) και 4ωρη (12 - 4 μ.μ. ) στάση εργασίας αντίστοιχα. Οι ηλεκτροδηγοί θα επαναλάβουν την απεργιακή τους κινητοποίηση και την Παρασκευή, ενώ και οι δύο κλάδοι έχουν προγραμματίσει για μεθαύριο γενικές συνελεύσεις, με σκοπό να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η μέχρι τώρα θέση των δύο συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ, είναι κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων από την ερχόμενη βδομάδα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου και των κανονισμών εργασίας.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, καταγγέλλει ότι παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ότι το νομοσχέδιο και ο γενικός κανονισμός προσωπικού θα ήταν "προϊόν συνεργασίας", όχι μόνο δεν εμπεριέχουν τις τεκμηριωμένες προτάσεις που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι, αλλά αντίθετα επιχειρείται η μονομερής κατάργηση όλου του εργασιακού πλέγματος. Καταλήγοντας, καλεί τον υπουργό Μεταφορών και τη διοίκηση του ΗΛΠΑΠ να εξαιρέσουν από το νομοσχέδιο τις επίμαχες διατάξεις που συνιστούν ανατροπή των εργασιακών, οικονομικών και υγειονομικών δικαιωμάτων, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου και κατ' επέκταση την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Οσον αφορά την πλειοψηφία στην ηγεσία του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, αφού διά του προέδρου Α. Κολλά... χαιρέτισε την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, τώρα... ασχολείται με τα σεμινάρια που έχει αποφασίσει από καιρό η διοίκηση του Οργανισμού για την "επιμόρφωση" των εργαζομένων, αλλά επέλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο για την υλοποίησή τους, με προφανή στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ έχρισε τον Α. Κολλά, πρόεδρο της υπηρεσιακής επιτροπής που παρακολουθεί την τήρηση του προγράμματος σεμιναρίων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ