Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΑΛΑΤΣΙ
Συμπτύξεις - τιμωρία των μαθητών!

Στις καταργήσεις και τις συμπτύξεις σχολικών τμημάτων καθώς και στον τρόπο επιβολής τους για να εξυπηρετηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της κυβέρνησης, αντιδρούν με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας οι Σύλλογοι Γονέων των 2ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Γαλατσίου.

Οι γονείς τονίζουν ότι η μέθοδος της κλήρωσης (!) που επιλέχθηκε για τη συμπλήρωση των τμημάτων, με την απλούστευση και την "ποσοτική αντίληψη" που τη διαποτίζει, έρχεται "σε κραυγαλέα αντίθεση με το επιβαλλόμενο πνεύμα ουσιαστικού διαλόγου και επικοινωνίας που πρέπει να χαρακτηρίζει τις σχολικές κοινότητες, τη σχολική ζωή". Και προσθέτουν πως "είναι γνωστό, ότι η με βίαιο τρόπο αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος συνιστά τιμωρία"! Και βέβαια, τονίζουν, πως ούτε οι ίδιοι, ούτε, πολύ περισσότερο, τα παιδιά τους "φταίνε" για κάτι για... να τιμωρηθούν.

Ηδη, οι δύο σύλλογοι αντέδρασαν στο μέτρο κρατώντας τα παιδιά για τέσσερις μέρες έξω από τις αίθουσες, υπογραμμίζοντας στον υπουργό πως "η προσπάθεια ανάκλησης της απόφασής σας είναι και προσπάθεια αναβάθμισης των συνθηκών της παιδείας μας" και ζητώντας του τέλος να συναντηθούν μαζί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ