Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Η αδιαλλαξία του δημάρχου "πνίγει" την πόλη

Με απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στην αδιαλλαξία του Στ. Λογοθέτη. Απεργίες εξήγγειλε και η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Συσσωρεύονται τα σκουπίδια στην πόλη

Πνίγεται στα σκουπίδια ο Πειραιάς, καθώς η επιμονή του Στ. Λογοθέτη στο ξεπούλημα του ελέγχου της στάθμευσης στους ιδιώτες, ανανεώνει για δύο ακόμα 24ωρα τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων κήρυξε χτες το μεσημέρι, με 500 ψήφους υπέρ και μόνο 3 κατά, νέες 24ωρες απεργίες για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή και κάλεσε τα μέλη της να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Υστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση στον κινηματογράφο "Αττικόν" και αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν στο δημαρχείο, οι εργαζόμενοι συνάντησαν την κατηγορηματική άρνηση του δημάρχου να ικανοποιήσει τους όρους που έθεταν ώστε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να συζητήσουν εκ νέου το θέμα, στο πλαίσιο επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν ο Σύλλογος, η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και ο δήμος.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις αυτές, να παγώσει η επίμαχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εκχωρήθηκε ο έλεγχος της στάθμευσης στην ιδιωτική εταιρία ΣΕΛΜΟ, καθώς και κάθε δραστηριότητα της εταιρίας στην πόλη.

Από την πλευρά του ο Στ. Λογοθέτης έδειξε με κάθε τρόπο ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προασπίσει την "κυριαρχία" της ΣΕΛΜΟ στον Πειραιά, επιτρέποντάς της να ασκεί απρόσκοπτα τις παράνομες δραστηριότητές της, και αν αυτό εξασφαλιζόταν να προχωρήσει σε διάλογο, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο.

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε την ΠΟΕ - ΟΤΑ ότι σωπαίνει για τους υπόλοιπους δήμους της χώρας και ασχολείται μόνο με τον Πειραιά. Οπως όμως, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Λαμπρακάκης,το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που εφαρμόζεται στους δήμους και τις κοινότητες όλης της χώρας. Οι κινητοποιήσεις θα είναι 24ωρη απεργία την 27η του Μάρτη και 48ωρη την 1η και 2η του Απρίλη.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δ. Αγκαβανάκης,σημείωσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΠ Γ. Μίχας, ανακοίνωσε ομόφωνη απόφαση του εργατοϋπαλληλικού κέντρου, σύμφωνα με την οποία "είναι αντίθετοι σε κάθε ιδιωτικοποίηση οποιουδήποτε τομέα της ΤΑ και όχι μόνο στον Πειραιά" και έκανε έκκληση να ανασταλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πίσω από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημείωσε τέλος ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας,κρύβεται η κυβερνητική κατεύθυνση για ιδιωτικοποίηση των δήμων, των ΔΕΚΟ και άλλων δημόσιων οργανισμών που εφαρμόζεται από τη σημερινή πλειοψηφία στο Δήμο Πειραιά, καθώς φιλοσοφία της είναι η μετατροπή της ΤΑ σε γραφείο μελετών και αναθέσεων σε εργολάβους.

Το πρωί επισκέφτηκε το Σύλλογο και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους, ο βουλευτής της Β Πειραιά ΚΚΕ Γ. Αραβανής,ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γ. Γκάτσο για την υπόθεση της ΣΕΛΜΟ.

  • Με "μηνύσεις" επιχειρεί να σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων ο Στ. Λογοθέτης που προσπαθούσε χτες όλο το μεσημέρι και το απόγευμα να εκβιάσει την απομάκρυνση των απορριμματοφόρων που αποκλείουν την είσοδο του δημαρχείου, καλώντας την αστυνομία να συλλάβει ...τους ταραξίες και εισαγγελέα να παρέμβει.
  • Αγωνιστικές κινητοποιήσεις και προσφυγή στα δικαστήρια ετοιμάζει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, για να αποτρέψει την εκχώρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης σε ιδιώτη, που αποφάσισε η δημοτική αρχή της πόλης. Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει την απόφαση παράνομη και παράλληλα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά, που αγωνίζονται για να ανατρέψουν παρόμοια απόφαση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ