Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Τεκμηριωμένες προτάσεις συντάσσει το ΚΚΕ

Τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος των πλημμυρών και της αντιπλημμυρικής προστασίας συντάσσει το ΚΚΕ και σύντομα πρόκειται να τις καταθέσει στους αρμόδιους φορείς (υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ.).

Για την τεκμηρίωση των προτάσεων παίρνονται υπόψη όλες οι επιστημονικές απόψεις. Στο πλαίσιο αυτό και με αποκλειστικό θέμα την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και νομαρχιακό σύμβουλο, τον Σταύρο Βαρουτσή, μέλος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος και τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, υδρογεωλόγο, είχε χτες συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Κ. Λιάσκα και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, Ολ. Ευαγγελάτου και Ρ. Ξαρχάκου.

Πρόθεση του ΚΚΕ, επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής, είναι να αξιοποιηθεί η γνώση και εμπειρία του ΤΕΕ, όπως και όλων των άλλων φορέων, έτσι ώστε οι προτάσεις που θα υποβληθούν να είναι συγκεκριμένες.

Ο Κ. Λιάσκας χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να ζητήσει από τους αρμόδιους επιστημονικούς και άλλους φορείς τις απόψεις τους πριν προχωρήσει στην υποβολή των δικών του προτάσεων, ένα παράδειγμα, όπως είπε, που θα πρέπει να μιμηθούν και άλλοι πολιτικοί φορείς.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα πλημμυρών που εμφανίστηκαν σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις γενεσιουργές τους αιτίες (αυθαίρετη μετατροπή της αγροτικής σε οικιστική γη, άναρχη χωροθέτηση και κατασκευή έργων, βραδύτατος ρυθμός επενδύσεων σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κ.ά.), υπογράμμισε ότι το ΤΕΕ έχει υποβάλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς τεκμηριωμένες προτάσεις, χωρίς όμως αυτές να έχουν ληφθεί έως σήμερα υπόψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ