Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Καθυστερούν τα λεφτά για τα σχολεία

Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται στη χορήγηση των κονδυλίων στα σχολεία της Αθήνας για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων. Τα αναγκαία ποσά για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου δεν έχουν δοθεί ακόμα στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Αθηναίων. Ας σημειωθεί ότι τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων πήραν μόλις στις αρχές του Γενάρη τα κονδύλια για να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες του τελευταίου τριμήνου του 1995. Τα χρήματα για το πρώτο τρίμηνο του '96, που προέρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών και μέσω των νομαρχιών κατανέμονται στους δήμους, δεν έχουν παραληφθεί ακόμα από τις ΔΕΠ του Δήμου Αθηναίων για να δοθούν στα σχολεία.Οπως δηλώνει στο "Ρ" η Βέρα Καραγιάννη,πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και εκπρόσωπος των γονιών στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Διαμερίσματος, με την καθυστέρηση αυξάνεται η μιζέρια και οι ελλείψεις στα σχολεία, με ευθύνη μάλιστα του δήμου, που δεν πιέζει για ταχύτερη απόδοση των χρημάτων. Η ίδια εκφράζει φόβους ότι το φαινόμενο θα επεκταθεί σε όλο το χρόνο. Υπογραμμίζει ακόμα ότι για σχολεία, όπως αυτά του 6ου Διαμερίσματος, των οποίων η παλαιότητα και η λειτουργία σε διπλή βάρδια αποτελούν τον κανόνα, τα δεδομένα αυτά είναι καταστροφικά. "Σχολεία θα "παγώνουν", οι γονείς θα αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν πετρέλαιο και να πληρώσουν τις καθαρίστριες, συν τα έξοδα για το αναλώσιμο υλικό που ήδη πληρώνουν", δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Βλαχογιάννης,δηλώνει σχετικά ότι φταίει το υπουργείο Εσωτερικών για τις καθυστερήσεις, αλλά υποστηρίζει ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα δοθούν τα κονδύλια.

Την ίδια ώρα, σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου, Δ. Αβραμόπουλου,για επιλεκτική χρηματοδότηση του 15ου Νηπιαγωγείου Αθήνας με 4 εκατομμύρια, παραβλέποντας ότι το μοναδικό θεσμοθετημένο όργανο για τη διανομή του οποιουδήποτε κονδυλίου για τη λειτουργία των σχολείων είναι η ΔΕΠ. Το ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του 1ου Διαμερίσματος κατήγγειλε στην αρμόδια ΔΕΠ το γεγονός, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση από "ενδιαφερόμενους" διασυνδέσεων με κρατικούς παράγοντες, προκειμένου να εκταμιευτεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το κονδύλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ