Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Ετοιμάζονται να έρθουν μαζικά στην Αθήνα

Θεσσαλία, Ηπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και Εβρος κατεβαίνουν στις 19 του Μάρτη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Γεωργίας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και πολλές άλλες περιοχές. Αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στις Σάππες της Ροδόπης

Να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα, στις 19 του Μάρτη, για να διαδηλώσουν, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, ετοιμάζονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πολλών περιοχών της χώρας.

Στην ημερομηνία αυτή η κυβέρνηση παραπέμπει την επίλυση - υποτίθεται - των αγροτικών προβλημάτων και αναμένεται ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης να εξαγγείλει κάποια μέτρα, στην προγραμματισμένη ετήσια γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Μπρος στη μεθόδευση αυτή, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σκοπεύουν να απαντήσουν δυναμικά την ερχόμενη Τρίτη με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Γεωργίας και πορεία στη Βουλή,διεκδικώντας ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά τους. Ηδη σχετικές αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο πήραν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεις των νομών της Θεσσαλίας,η ΟΑΣ και Ενώσεις της Αιτωλοακαρνανίας και οι ΟΑΣ Ηλείας και Εβρου. Το ίδιο αποφάσισε επίσης ομόφωνα χτες και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Δυτικής Ελλάδας, σε συνεδρίαση που είχε στην Πρέβεζα και η απόφασή της εκτός, από την Αιτωλοακαρνανία, αφορά τους Νομούς Αρτας,Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.Απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης πήρε επίσης και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Νομού Κιλκίς.Ακόμα, παρόμοιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και από άλλες δευτεροβάθμιες αγροτικές οργανώσεις της χώρας, καθώς και από Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή, στους νομούς που πήραν μέχρι τώρα αποφάσεις, αλλά και σε άλλους νομούς που δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις, επικρατεί αγωνιστική κινητικότητα. Στη Θεσσαλία κλιμάκια των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων της περιοχής περιοδεύουν στα χωριά, ενημερώνουν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο και τον καλούν να δώσει μαζικά και δυναμικά το "παρών", το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, έξω από το υπουργείο Γεωργίας. Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις της Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων και των δυο Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νομού καλούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ν' ανταποκριθούν στο κάλεσμα της σύσκεψης των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων της Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε προχτές στην Καρδίτσα και να κατέβουν στην Αθήνα. Για την εξασφάλιση μαζικότερης συμμετοχής των αγροτών, η Ενωση και οι Ομοσπονδίες ναυλώνουν λεωφορεία, τα οποία θ' αναχωρήσουν για την Αθήνα, στις 6.30 το πρωί της Τρίτης, από το χώρο των Δικαστηρίων.Κάλεσμα στους Αιτωλοακαρνάνες αγρότες και κτηνοτρόφους, για να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης, απευθύνουν σε ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι Ενώσεις του νομού και παράλληλα τους ενημερώνουν ότι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής στους κατά τόπους συνεταιρισμούς - αγροτικούς συλλόγους και στις Ενώσεις, προκειμένου να ναυλωθούν λεωφορεία.

Αύριο, επίσης, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ροδόπης πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στις Σάππες,συνεχίζοντας έτσι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματά τους. Τέλος, ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων εγκρίθηκε χτες από τις Γενικές Συνελεύσεις των σπουδαστικών συλλόγων ΣΔΟ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ