Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια εμβολίων

Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων για την ιλαρά έδωσαν χτες ο υπουργός Υγείας, Αν. Πεπονής και ο υφυπουργός, Φρ. Παπαδέλης.

Επίσης η Νομαρχία Αθήνας ανακοίνωσε χτες ότι διαθέτει μεγάλο αριθμό εμβολίων ιλαράς στη Διεύθυνση Υγιεινής της ΝΑ Αθήνας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 196 και στα Κέντρα Υγείας Βύρωνα. "Οσα παιδιά, αναφέρει η νομαρχία, και ενήλικες δεν έχουν εμβολιαστεί με το τριπλούν εμβόλιο μπορούν να προσέρχονται στη Διεύθυνση Υγιεινής τις πρωινές ώρες και να εμβολιάζονται δωρεάν με το μεμονωμένο εμβόλιο της ιλαράς". Ο Π. Κατσής,απ' τη Νέα Μάκρη, μας κατήγγειλε χτες ότι ενώ πλήρωσε το εμβόλιο - στοιχίζει 3.740 δραχμές - που έκανε στο γιο του, στη συνέχεια οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, στο οποίο πήγε να ζητήσει το αντίτιμο, του είπαν ότι το Ιδρυμα δεν το καλύπτει.

Απ' την αρχή του χρόνου σημειώθηκαν 450 κρούσματα ιλαράς, ενώ, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί, το 70% του ελληνικού πληθυσμού είναι ανοσοποιημένο στην ιλαρά.

Χτες οι υπουργοί ανακοίνωσαν τη συγκρότηση επιτροπής από νομικούς και γιατρούς, με πρόεδρο τον καθηγητή του Οικογενειακού Δικαίου, καθηγητή Γ. Δεληγιάννη,η οποία θα επεξεργαστεί και θα προτείνει την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση για την τεχνητή γονιμοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ