Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι υποκινητές

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και ιδιαίτερα οι αγροτικές, έχουν πολιτικά κίνητρα και υποκινητής τους είναι το ΚΚΕ. Αυτά λένε, χωρίς να ντρέπονται, διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες. Τα χτεσινά "ΝΕΑ" δε, ανέλαβαν εργολαβικά να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους ότι το ΚΚΕ υποθάλπει την "κοινωνική αναταραχή" και φρόντισαν να αποδώσουν την παραπάνω θέση σε ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα. Αυτά υπονόησε με το δικό του τρόπο και ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας.

Τέτοια λένε και υποστηρίζουν οι λογής λογής "εκσυγχρονιστές" και φαντάστηκαν πως ξεμπέρδεψαν με τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Πίστεψαν πως έτσι μπορούν να επιβάλουν την... τάξη και - κυρίως - ν' αποκρύψουν την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός υποκινητής των λαϊκών διαμαρτυριών είναι η ίδια η κυβέρνηση, με την πολιτική που ακολουθεί απέναντι σε εργάτες, αγρότες και συνταξιούχους. Αυτή η πολιτική, του βίαιου εξανδραποδισμού και του εμπαιγμού, κατεβάζει στους δρόμους τα λαϊκά στρώματα. Οσο για τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ, ας το καταλάβουν καλά όλοι τους. Οχι μόνο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Οχι μόνο θα είναι μπροστάρης στους αγώνες τους, αλλά θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να γίνει ακόμα περισσότερο αντιληπτό ότι πολιτικοί είναι οι λόγοι των αντιλαϊκών εμμονών της κυβέρνησης, άρα πολιτική πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ