Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ανοιχτός ο δρόμος του αγώνα

Ανακοίνωση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" Υγειονομικών

Τελευταία μέρα είναι η σημερινή της τετραήμερης απεργίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα πρόνοιας και το ΕΚΑΒ. Υπενθυμίζεται ότι στα νοσοκομεία αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και δεν πραγματοποιούνται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Και χτες η απεργία, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, σημείωσε επιτυχία, με ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων σ' αυτή ανάλογα των δύο πρώτων ημερών.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τον υπουργό Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλο, να μην εμμένει στις απόψεις του σχετικά με την καταβολή σε πέντε ετήσιες δόσεις του υπολοίπου 45% των αναδρομικών του επιδόματος των 18.000 δραχμών. Σύμφωνα με τη "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" Υγειονομικών, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν μπορούν να σταματήσουν σήμερα, αφού η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματά τους. "Ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης μένει ανοιχτός", τονίζει.

  • Σαρανταοχτάωρες κυλιόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 18 του Μάρτη αποφάσισαν ομόφωνα στη χτεσινή Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας. Τη Δευτέρα στις 7.30 π.μ. θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του υπουργείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ