Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
"Οχι" στη συνύπαρξη φυλακών και σχολείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μαθητών, γονιών και καθηγητών προς τη Νομαρχία. Ζητούν να φύγουν οι φυλακές από την Κέρκυρα και παράλληλα να δοθούν χρήματα, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χτεσινή κινητοποίηση, που διοργανώθηκε από την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας και τα 15μελή συμβούλια των σχολείων. Με μαζικότατη συγκέντρωση και πορεία που κατέληξε στη Νομαρχία Κέρκυρας, εκατοντάδες γονείς, μαθητές, και καθηγητές, διαδήλωσαν τη βούληση του κερκυραϊκού λαού να φύγουν οι φυλακές από την Κέρκυρα, να δοθούν χρήματα για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την επίλυση του έντονου κτιριακού προβλήματος του νομού. Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν τα συνθήματα"Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για κελιά δίπλα σε σχολεία", "Οχι στο μεσαίωνα των φυλακών, δωρεάν παιδεία για το λαό".

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται: "Οι τελευταίες εξελίξεις στις φυλακές ανέδειξαν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα της σχολικής υποδομής, τα οποία γίνονται οξύτερα με τα ελάχιστα κονδύλια, που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για επισκευαστικά και κατασκευαστικά προγράμματα".

Παράλληλα, σημειώνουν ότι είναι απαράδεκτη η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο φυλακών και σχολείων και ζητούν την απομάκρυνση των φυλακών, ενώ τονίζουν ότι η πρόταση που ακούγεται για μεσοπρόθεσμη επαναλειτουργία και άρα επισκευή των συγκεκριμένων φυλακών, αποτελεί ελιγμό και μια τέτοια απόφαση θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης. Τέλος, ζητούν να ολοκληρωθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός για τα σχολεία της Κέρκυρας και να δοθεί 1,5 δισ. το 1196 για την κάλυψη των αναγκών του κατασκευαστικού και επισκευαστικού προγράμματος. Μάλιστα, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Τη συμπαράστασή της στην απόφαση της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εξέφρασε και η Νομαρχιακή Οργάνωση Κέρκυρας της ΚΝΕ. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: "Τα γεγονότα στις φυλακές της Κέρκυρας, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την άθλια κατάσταση των σχολικών κτιρίων του νομού. Η συνεχής υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αποτέλεσμα της συνειδητής πολιτικής υποβάθμισης και επίθεσης κατά του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, αποτελεί την πραγματική αιτία του προβλήματος". "Προβάλλει λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης μαζικού μετώπου παιδείας για τη διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων του λαϊκού κινήματος. Παράλληλα, επανέρχεται το κοινωνικό ζήτημα του απάνθρωπου χαρακτήρα του σωφρονιστικού συστήματος. Ζητάμε να κλείσουν τώρα οι φυλακές της Κέρκυρας, που μας γυρίζουν πίσω στο Μεσαίωνα", καταλήγει η ΝΟ Κέρκυρας της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της Παιδείας(2022-09-06 00:00:00.0)
Οξυμένα προβλήματα κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής(2003-07-10 00:00:00.0)
Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η αδιαφορία(2000-04-13 00:00:00.0)
Πέντε μήνες εγκληματικής απραξίας(2000-02-23 00:00:00.0)
Ξαναπληρώνουν οι γονείς(1998-12-20 00:00:00.0)
Εκτη μέρα κατάληψης(1996-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ