Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ
για το ξεπούλημα του ΟΤΕ

Στο ιδιαίτερα χαμηλό ποσό των 1.676 δισ. δρχ. προσδιόρισε τελικά η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, την αξία της μεγαλύτερης και πλέον κερδοφόρας ελληνικής επιχείρησης

Την εμμονή της στο ξεπούλημα του ΟΤΕ, της πιο κερδοφόρας επιχείρησης του δημοσίου και της μεγαλύτερης της χώρας, και μάλιστα σε τιμή "όσο όσο" επαναβεβαίωσε με χτεσινή της απόφαση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε να προωθηθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, σύμφωνα ακριβώς με τις επιταγές των Βρυξελλών που προβλέπουν την "απελευθέρωση" των τηλεπικοινωνιών και την παράδοσή τους στις πολυεθνικές, προσδιορίζοντας μάλιστα τη συνολική αξία του Οργανισμού στο ευτελές επίπεδο των 1.676 δισεκατομμυρίων δραχμών. Η κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα χαμηλή εκτίμηση της αξίας του ΟΤΕ εξυπηρετεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την ευκολότερη διαπραγμάτευση πώλησης μεγάλων "πακέτων" μετοχών σε πολυεθνικές, που αποτελεί το επόμενο στάδιο του σχεδίου της κυβέρνησης. Ηδη εκπρόσωποί της έχουν ξεκινήσει επαφές με ξένους οίκους σε μια προσπάθεια να... διαφημίσουν τα οφέλη που προσφέρονται σε όσους αποφασίσουν να πάρουν μέρος στο μεγάλο φαγοπότι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακολουθούμενες από την κυβέρνηση διαδικασίες καθώς επίσης και ο προσδιορισμός της αξίας του ΟΤΕ διαμορφώθηκαν, με τη συναίνεση και του κόμματος της ΝΔ.


ΣΕΛ.  23

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ