Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΛΟΥ
Συσπείρωση του λαού ενάντια στο ΝΑΤΟ

Καταγγελία για τη χρησιμοποίηση του λιμανιού του Βόλου για τις πολεμικές προετοιμασίες της "Συμμαχίας"

Τη μετατροπή των λιμανιών της χώρας και ειδικότερα αυτού του Βόλου σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών του καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και καλεί το λαό της περιοχής να αντισταθεί και να αντιπαλέψει. Καταγγελία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή σημειώνει:

"Καταγγέλλουμε με αγανάκτηση την παρουσία πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ από τη Γαλλία και την Ιταλία στο λιμάνι του Βόλου.Τα πλοία αυτά συμμετέχουν στη ναυτική άσκηση "Ιωλκός", η οποία συνδέεται με τις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και αντικειμενικός της σκοπός είναι η εκπαίδευση και η προετοιμασία των δυνάμεων που θα πάρουν μέρος στην υποστήριξη χερσαίων επιχειρήσεων και τη διεύρυνση των υποδομών που απαιτούνται βάσει σχεδίου του ΝΑΤΟ.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας για τη μετατροπή του Παγασητικού Κόλπου σε προγεφύρωμα και βάση εξόρμησης του ΝΑΤΟ για πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς σε βάρος των βαλκανικών λαών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από την ίδια την πραγματικότητα, καθώς και την πείρα των τελευταίων χρόνων. Και τα δύο αποδεικνύουν ότι από τους ιμπεριαλιστές - από το ΝΑΤΟ - που είναι βουτηγμένοι στο αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας και άλλων, δεν είναι δυνατόν να περιμένουν λύσεις σε όφελος των λαών των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής.

Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας,η συσπείρωση του λαού στο κίνημα ειρήνης, η συγκρότηση ενός μετώπου ενάντια στη Νέα τάξη και τη ΝΑΤΟική κυριαρχία, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή της βαρβαρότητας που προωθούν οι θιασώτες της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης".

Και η καταγγελία κλείνει με τη διαπίστωση ότι μόνο "η συσπείρωση όλων εκείνων, που αρνούνται την υποταγή και το ραγιαδισμό της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για Βαλκάνια ειρηνικά, χωρίς την ξένη παρουσία με ισότιμες και αμοιβαία επωφελής σχέσεις.

"ΕΛΛΑΔΑ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ