Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Να παραμείνει στο δημόσιο η ΠΥΡΚΑΛ

Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Την πορεία συρρίκνωσης της ΠΥΡΚΑΛ επισημαίνει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Μπάμπης Αγγουράκης,προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και του ζητά να πάρει θέση σχετικά με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, που σύμφωνα με επιχειρησιακό σχέδιο που εκπόνησεεταιρία και έγινε αποδεκτό, θα σημάνει απώλεια ενός σημαντικού κλάδου για το δημόσιο καθώς και απώλεια εργασίας για 700 εργαζόμενους ενώ θα έχει και άλλες αρνητικές επιπτώσεις.

Αναλυτικά στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται:

"Σημαντική συρρίκνωση και προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ΠΥΡΚΑΛ ΑΕ προβλέπει το στρατηγικό - επιχειρησιακό σχέδιο που εκπόνησε η εταιρία REMACO και ενέκρινε η Διοίκηση της ΠΥΡΚΑΛ. Ανάμεσα σε άλλα το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του προσωπικού κατά 700 άτομα, το πάγωμα των μισθών των εργαζομένων για μια τριετία και την περικοπή επιδομάτων, τη μετεγκατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ και πώληση των εγκαταστάσεών της σε Υμηττό - Ελευσίνα - Λαύριο, άμεση πώληση του εμπορικού τομέα, δηλαδή του εργοστασίου του Λαυρίου (του μοναδικού που παράγει εκρηκτικά).

Από το σχέδιο αυτό απουσιάζει κάθε προοπτική ανάπτυξης της ΠΥΡΚΑΛ, αφού λόγου χάρη δεν προβλέπεται παραγωγή νέων πυρομαχικών, τα οποία έχει ανάγκη η χώρα και τα εισάγει από το εξωτερικό. Η πρόβλεψη για επενδύσεις 5 δισ. δρχ. την επόμενη πενταετία δε βρίσκεται στην παραπάνω κατεύθυνση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός εάν η κυβέρνηση υιοθετεί το σχέδιο που εκπόνησε η REMACO καθώς και ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει προκειμένου η ΠΥΡΚΑΛ παραμένοντας στον δημόσιο τομέα να αναπτυχθεί παραγωγικά, πράγμα ωφέλιμο για την εθνική άμυνα και την εθνική οικονομία, αλλά και τους εργαζόμενους της εταιρίας;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ