Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Κόντρες "παρασκηνίου" για τις ευρω - υποψηφιότητες

Νέες εσωκομματικές κόντρες, τούτη τη φορά για τις υποψηφιότητες στις ευρωεκλογές, ξέσπασαν στο Συνασπισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΠΓ του ΣΥΝ τέθηκε ζήτημα αντικατάστασης των ευρωβουλευτών του και ανανέωσης των υποψηφιοτήτων με εσωκομματικό δημοψήφισμα. Το ζήτημα αυτό που, φαίνεται, ανακινήθηκε και τέθηκε για συζήτηση από διάφορες πλευρές (Δ. Χατζησωκράτης, Θ. Μαργαρίτης κ.ά.) που επικαλούνται το καταστατικό του κόμματος, λέγοντας ότι προβλέπει εναλλαγή ευρωβουλευτών μετά τη δεύτερη εκλογή, προκάλεσε χτες την έντονη αντίδραση του Αλ. Αλαβάνου στον οποίο απάντησε σε ανάλογο ύφος με δήλωσή του ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Αλαβάνος, με χτεσινή δήλωσή του, που προκάλεσε σχετικό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, απαντώντας σε σκληρή γλώσσα, τονίζει: "δε δίνω εξετάσεις καλής συμπεριφοράς στο παρασκήνιο" (!), και προειδοποιεί πως "δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε ενδεχόμενες εσωκομματικές διαπραγματεύσεις, ζυμώσεις και αντιπαραθέσεις τάσεων ή προσώπων"... Ο ίδιος δηλώνει πως θα "προστατεύσει από κομματικές παθολογίες" την παρουσία του ΣΥΝ στο ΕΚ η οποία, αναφέρει, "πιστεύω ότι έχει τη στήριξη απλών μελών και φίλων του ΣΥΝ, αλλά και την εκτίμηση πολύ πέρα από κομματικά σύνορα". Και, προσθέτει με νόημα: "Αυτή η δράση... κρίνεται από την κοινωνία και θα κριθεί και στις ευρωεκλογές".

Κι ενώ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ απέφυγε σκόπιμα να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, από την πλευρά του, το μέλος της ΚΠΕ Θ. Μαργαρίτης απάντησε κάνοντας λόγο για "αλαζονική δήλωση του Αλ. Αλαβάνου, (που) δε συμβάλλει στην πραγματοποίηση μιας νηφάλιας συζήτησης για την προετοιμασία του Συνασπισμού ενόψει των ευρωεκλογών. Υποτιμά τις εσωτερικές λειτουργίες του ΣΥΝ, μέσα από τις οποίες άλλωστε και ο ίδιος αναδείχτηκε ευρωβουλευτής". Ο ίδιος κάνει λόγο και "για ψυχολογία της μονιμότητας στα δημόσια αξιώματα...". Οπως προεξοφλούσαν παράγοντες του ΣΥΝ, οι αντιπαραθέσεις για το ζήτημα των υποψηφιοτήτων στις ευρωεκλογές θα ενταθούν καθώς είναι αρκετοί, τόσο στην ηγεσία όσο και στη βάση του ΣΥΝ που θέτουν ζήτημα εναλλαγής των ευρωβουλευτών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ