Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολή Κλίμα στους ηγέτες των χωρών - μελών

Ο Αυστριακός καγκελάριος, προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενημερώνει για την ημερήσια διάταξη της Συνόδου

O Αυστριακός καγκελάριος, Βίκτορ Κλίμα, με επιστολή του προς τους ηγέτες των λοιπών 14 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής.

"Την Παρασκευή, κατά τον πρώτο γύρο συνομιλιών, θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην οικονομική πολιτική και την απασχόληση. Θέλουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να ενισχύσουμε το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών", αναφέρεται στην επιστολή Κλίμα.

"... Κατά το δεύτερο γύρο των εργασιών, θα έχουμε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για τα σημεία - κλειδιά της "Ατζέντας 2000"", προστίθεται στην επιστολή, ενώ είναι γνωστό ότι οι "15" είναι σύμφωνοι επί της αρχής για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής συμφωνίας στο θέμα, σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής υπό τη γερμανική προεδρία, το Μάρτη του 1999 στις Βρυξέλλες.

"... Την Παρασκευή το βράδυ, θα συζητήσουμε τις προόδους στη διαδικασία διεύρυνσης. Θα εξετάσουμε επίσης την κατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία και την κατάσταση στη Ρωσία".

Το Παρίσι και η Βόννη επιθυμούν οι διαπραγματεύσεις να περιοριστούν για το 1999 στην ενταξιακή πορεία των έξι - της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Σλοβενίας, της Εσθονίας και της Κύπρου - και να μην επεκταθούν στη Λετονία ή στη Σλοβακία, όπως έχει υποδείξει η Επιτροπή.

"...Οι συνομιλίες το Σάββατο το πρωί θα αφιερωθούν στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής. Στη συνέχεια θα δεχτούμε σε γεύμα τις έντεκα χώρες που περιλαμβάνονται στη διαδικασία ένταξης", αναφέρεται τέλος στην επιστολή του προεδρεύοντος της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ