Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΕΝΑΝΤΙ ΖΙΟΥΓΚΑΝΟΦ
Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα

Εφτασε χτες το πρωί στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκοπατριωτικής Ενωσης της Ρωσίας

Εφτασε χτες το πρωί στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του ΚΚΕ, ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ,πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκοπατριωτικής Ενωσης της Ρωσίας, τον οποίο υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη,μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ θα δώσει σήμερα, Πέμπτη, 10 Δεκέμβρη, στις 11.30 π.μ., συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σκοπό της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Γκ. Ζιουγκάνοφ είπε ότι από μικρός ακόμα, όταν μάθαινε την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, ήθελε να επισκεφτεί τη χώρα μας. "Η Ελλάδα είναι η πατρίδα της δημοκρατίας, της αρχιτεκτονικής, της φιλοσοφίας, των μαθηματικών και οπωσδήποτε κάθε πολιτισμένος άνθρωπος θα ήθελε να την επισκεφτεί. Γι' αυτό, είμαι ευγνώμων στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, με το οποίο μας συνδέουν στενοί δεσμοί και κοινή δουλιά σε διεθνείς οργανώσεις και συνέδρια, που με προσκάλεσε να επισκεφτώ τη χώρα σας και να έχω μια σειρά συναντήσεις, να επισκεφτώ τον επικεφαλής του Κοινοβουλίου και να εκθέσω τις απόψεις μας, πολύ περισσότερο που την Ελλάδα και τη Ρωσία τις συνδέουν στενοί δεσμοί σε πολλά θέματα. Παράλληλα, εδώ και 5 χρόνια συμμετέχω και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν και Ελληνες βουλευτές, και εκείνο που πρόσεξα είναι ότι, άσχετα από την κομματική προέλευσή τους, υποστηρίζουν πολύ ενεργά τις θέσεις της Ρωσίας".

Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ τόνισε, ως κρατικός παράγοντας της χώρας του, πως "σε αυτή την πολύ σημαντική καμπή της ιστορίας, θα κάνω ό,τι μπορώ να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας. Επίσης, ως επικεφαλής της Λαϊκοπατριωτικής Ενωσης της Ρωσίας, η οποία ενώνει πολλές διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, έχουμε ευθύνη να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας σε μια σειρά από πολιτικούς, πολιτιστικούς, επιχειρηματικούς κύκλους που διατηρούν επαφές με τη Ρωσία. Και ως πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος αισθάνομαι την ανάγκη να μάθω για την εμπειρία και το πώς αναπτύσσεται το κομμουνιστικό και σοσιαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, πώς αυτό υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τι καινούριο υπάρχει σ' αυτόν τον τομέα".

Καταλήγοντας επισήμανε για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη του προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, το οποίο "συμμετέχει, στέλνει αντιπροσωπείες του στα συνέδρια και στα άλλα φόρουμ που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επίσης προσκαλεί στελέχη του κόμματος, που ερχόμενα στην Ελλάδα, πληροφορούνται για την εμπειρία του ΚΚΕ. Και όπως γνωρίζω, είναι σημαντική και εμπεριέχει πάρα πολλά καινούρια στοιχεία.

Ακόμα, ο σύντροφος Ζόρκαλτσεφ, ο οποίος συμμετέχει στην Ενωση των Βουλευτών του Κοινοβουλίου των Ορθόδοξων Χωρών, και συχνά βρίσκεται στην Ελλάδα, με παρακάλεσε να μεταφέρω τους χαιρετισμούς του".

Μεταξύ άλλων, ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, απαντώντας σε ερώτηση για τον προϋπολογισμό της Ρωσίας του 1999, τόνισε: "πιθανότατα η κυβέρνηση να καταθέσει τον προϋπολογισμό αύριο (σ.σ. σήμερα) και στη συνέχεια, σύμφωνα με τη διαδικασία, θα τον εξετάσουν διάφορες επιτροπές, κοινοβουλευτικές ομάδες και ορισμένοι ειδικοί του κόμματός μας. Εμείς, θα θέλαμε έναν προϋπολογισμό που ο καθένας να έχει επάρκεια, που να προωθεί τη σύγχρονη παραγωγή, που να δίνει τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς ο συνταξιούχος, ο ανάπηρος, το παιδί, η γυναίκα. Να εξασφαλίζεται η κοινωνική μέριμνα σε όλους, η οποία να δίνει τη δυνατότητα για δημιουργική πρωτοβουλία, για πρακτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Ενας τέτοιος όμως προϋπολογισμός είναι υπόθεση του μέλλοντος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ