Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δείπνα και "συμπληρωματικά" γκάλοπ

Ως απόπειρα να τραβήξουν την προσοχή του Κ. Καραμανλή ώστε να μην τους"αξιοποιήσει" και να μην τους "παραπετάξει" ερμηνεύεται το χθεσινοβραδινό δείπνο 20 τουλάχιστον βουλευτών της ΝΔ από τη "γενιά των πενηντάρηδων".

Η κίνηση αυτή δεν έχει κάποιο αντιηγετικό περιεχόμενο, όπως άλλωστε διαβεβαίωναν οι συνδαιτυμόνες, αλλά μπορεί να εξελιχθεί ως τέτοια στο βαθμό που ο πρόεδρος της ΝΔ "κινηθεί εναντίον τους", είτε με το να τους κόψει από τα ψηφοδέλτια είτε να τους "υπονομεύσει" στο πλαίσιο της "ανανέωσης" του κόμματος. Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση την είχε ο Γ. Σούρλας, ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι: Βυζοβίτης, Γιακουμάτος, Ανδρεουλάκος, Κατσίκης, Καρατζαφέρης, Παπαδόγγονας, Γιαννόπουλος, Ρεγκούζας, Σαλαγκούδης, Σκανδαλάκης κ.ά.

Χθες, όμως, οι αρχιτέκτονες των γκάλοπ φρόντισαν να κόψουν τη φόρα και τον ενθουσιασμό του Κ. Καραμανλή γι' αυτά, εμφανίζοντας "συμπληρωματικό" γκάλοπ το οποίο εμφανίζει τον Στ. Μάνο, στην περίπτωση που φτιάξει κόμμα, να "ψηφίζεται" σίγουρα από το 2,1% των ερωτηθέντων και μάλλον από το 7,5%. Ακόμα χειρότερα είναι τα αποτελέσματα για το κόμμα Μητσοτάκη, το οποίο εμφανίζεται να "ψηφίζεται" σίγουρα από το 8% - το 18% από τους ψηφοφόρους της ΝΔ - και μάλλον από το 10,6%. Στην περίπτωση που ο Αβραμόπουλος συγκροτήσει κόμμα σίγουρα θα τον ψηφίσει το 33% και μάλλον, το 20%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ