Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ συνεχίζουν οι μαθητές

Παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, οι μαθητικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται πολύμορφα μέχρι την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. "Μπλόκα" σήμερα στον Πειραιά, αύριο στην Αθήνα

Αποφασισμένοι και ενωμένοι όσο ποτέ οι μαθητές εντείνουν τον πολύμορφο αγώνα τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αποδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες ποινικοποίησης και η επιχείρηση τρομοκράτησής τους έπεσαν στο κενό. Την ίδια τύχη άλλωστε είχε στη συνείδηση του ελληνικού λαού η λασπολογία της κυβέρνησης, που δε δίστασε να συκοφαντεί 16χρονα παιδιά με δηλώσεις για χρήση ναρκωτικών και για βανδαλισμούς στα σχολεία, προκειμένου να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό και το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Οι μαθητές έδειξαν ότι δε φοβούνται τους εισαγγελείς και την Αστυνομία που αναλαμβάνουν ρόλο "παιδονόμου" και το μήνυμα που στάλθηκε χτες από τα σχολεία ήταν ότι ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι τη νίκη.

Οι μαθητές στην Αθήνα χτες συμμετείχαν μαζικά στη συναυλία και τραγούδησαν για την παιδεία "γυρίζοντας τις πλάτες" σε όσους υπονομεύουν το μέλλον τους. Περισσότερα από 600 ήταν χτες τα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα που βρίσκονταν υπό κατάληψη, ενώ συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις των μαθητών που με συντριπτικές πλειοψηφίες (80 - 90% υπέρ της κατάληψης, σύμφωνα με τους μαθητές) αποφασίζουν πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Χτες και σήμερα συνεδρίαζαν τα τοπικά Συντονιστικά στην Αθήνα με προσανατολισμό να στήσουν μπλόκα σε διάφορα σημεία αύριο Τετάρτη, ενώ αποκλεισμούς δρόμων προγραμματίζουν σήμερα οι μαθητές στον Πειραιά.

"Μπλόκα" σήμερα στον Πειραιά

"Οι μαθητές του Πειραιά όπως και όλης της Ελλάδας θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας να μην περάσει η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης". Αυτό δηλώνει το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Πειραιά που συνεδρίασε προχτές, Κυριακή, και αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων σε όλους τους Δήμους του Πειραιά σήμερα. Οι μαθητές του Πειραιά δίνουν το ραντεβού μαζί με τους συμμαθητές τους από όλη την Αττική στο μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, την Παρασκευή 15 του Γενάρη.

"Δεν υποχωρούμε - Συνεχίζουμε τον αγώνα" δηλώνει το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Πειραιά και τονίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων της πόλης είναι σε κατάληψη και δηλώνει: "Δεν υποχωρούμε στους ελιγμούς του υπουργείου Παιδείας. Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου που μας πετά έξω από τα σχολεία. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που με περιπολικά, ασφαλίτες μέσα στα σχολεία, συλλήψεις συμμαθητών μας, εισαγγελείς, θέλει να μας τρομοκρατήσει, θέλει να σταματήσει τον αγώνα μας".

Σήμερα, με απόφαση του Συντονιστικού τους, οι μαθητές των σχολείων του Πειραιά στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ σε διαδικασία συνελεύσεων βρίσκονται από χτες τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων που έχουν συσταθεί σε δήμους της Αθήνας, με προσανατολισμό να στήσουν μπλόκα αύριο, Τετάρτη.

Επεμβάσεις με παραγγελία εισαγγελέα

Νέα εντολή έδωσε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Κολιοκώστας στην αστυνομία σε σχέση με τις καταλήψεις στα σχολεία. Ζήτησε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση να μην επεμβαίνουν αστυνομικά όργανα σε υπό κατάληψη σχολεία χωρίς να έχουν πάρει ανάλογη έγγραφη παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Παράλληλα, ο κ. Κολιοκώστας επανήλθε στην προηγούμενη παραγγελία του όσον αφορά την εικόνα που παρουσιάζουν τα καταληφθέντα σχολεία και την περιοχή που βρίσκονται. Σκοπός της καταγραφής αυτής είναι να εντοπιστεί η τέλεση τυχόν καταστροφών ή άλλων αξιόποινων πράξεων, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ