Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παλλαϊκό μέτωπο για την παιδεία

Ολο και περισσότεροι είναι οι μαζικοί φορείς που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και ταυτόχρονα καταγγέλλουν τις αντιδημοκρατικές και κατασταλτικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να την επιβάλλει.

  • Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας χαιρετίζει τους αγώνες των μαθητών που γίνονται με μαζικότητα, αποφασιστικότητα και ωριμότητα και τονίζει: "Τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης, για την παιδεία, οδηγούν στην τρομακτική αύξηση της παραπαιδείας, οξύνουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η εργατική οικογένεια. Οδηγούν ένα τμήμα παιδιών της εργατικής τάξης εκτός Λυκείου και τα σπρώχνουν σε ένα κύκλωμα υποβαθμισμένων τεχνικών σχολών. Εχουν δε σαν στόχο να παράγουν ένα μισοειδικευμένο - μισοκαταρτισμένο φτηνό εργατικό δυναμικό, έρμαιο στα χέρια και στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Η μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης δεν είναι στενά εκπαιδευτικό ή επιστημονικό πρόβλημα. Είναι κοινωνικό, πολιτικό και κατ' εξοχήν ΤΑΞΙΚΟ πρόβλημα, γι' αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων".
  • Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καταγγέλλουν "την εντεινόμενη τρομοκρατία και αυταρχισμό της κυβέρνησης προς τους μαθητές που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση, κόντρα στην ταξική σκοταδιστική "μεταρρύθμιση" που προσπαθεί να επιβάλει στο εκπαιδευτικό σύστημα".

Τα σωματεία καλούν τα μέλη τους και όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με τα παιδιά τους για δωδεκάχρονο, δημόσιο, δωρεάν σχολείο.

  • Η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Θριασίου επισκέφθηκε χτες το 1ο και 2ο Ενιαίο Λύκειο Ελευσίνας, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μαθητών και δήλωσε κατηγορηματικά την αντίθεσή της με την αστυνομοκρατία της κυβέρνησης ενάντια στον αγώνα των μαθητών.
  • Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας πως "θέλει να επιβάλει ταξική πολιτική κατάργησης της δημόσιας δωρεάν παιδείας", ενώ συμπαρίσταται στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Πετρούπολης - Καματερού - Ανω Λιοσίων - Φυλής και Πέριξ Δήμων "εκτιμά ότι το ζήτημα της δημόσιας παιδείας είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα της εργατικής τάξης, έχει σχέση με το επίπεδο ανάπτυξής της και με τη γενικότερη κατάστασή της" και καταγγέλλει "τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που εκδηλώνεται ποικιλότροπα σε βάρος του μαθητικού κινήματος".
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την κυβέρνηση που προσπαθεί να σπάσει το δίκαιο αγώνα των μαθητών και τονίζει ότι "είναι χρέος όλων μας, όλων των τμημάτων της κοινωνίας που δεχόμαστε στην πλάτη μας τα βάρη της αντεργατικής πολιτικής και πληρώνουμε τις συνέπειες του μονόδρομου της ένταξης της χώρας μας στην ευρωπαϊκή καπιταλιστική ενοποίηση, όχι μόνο να συμπαρασταθούμε, αλλά να συμπαραταχτούμε με τους αγωνιζόμενους μαθητές".
  • Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας "καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης" και στέκεται "στο πλάι των παιδιών μας συμπαραστάτες τους και συνοδοιπόροι τους".
  • Το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας ο "Αγιος Σπυρίδων" δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της "στη μαθητική νεολαία και στο δίκαιο αγώνα που κάνει" και καταδικάζει την τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου "καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο μαθητικό κίνημα του νησιού μας και της χώρας μας που αγωνίζεται ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της κυβέρνησης για την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας".
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ταύρου καλεί "την κυβέρνηση έστω και τώρα να πάρει πίσω την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλιώς ο ενωμένος αγώνας εργαζομένων - μαθητών - καθηγητών και όλου του λαού θα την καταργήσει".
  • Η ΕΣΑΚ Νομού Λάρισας τονίζει πως "ο κ. Σημίτης και οι ακόλουθοί του πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν απέναντί τους τους μαθητές, έχουν απέναντί τους την Ελλάδα" και καλεί τους εργαζόμενους να βρεθούν στο πλάι των αγωνιζόμενων μαθητών.
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας χαιρετίζει "τον δίκαιο αγώνα των μαθητών" και καλεί "τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των μαθητών".
  • Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινητιστών Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται "στον μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών, οι οποίοι παλεύουν να καταργηθούν οι ταξικοί φραγμοί στην παιδεία" και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναβιώνει κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία.
  • Το Σωματείο Εργατών - Εργατριών Ετοιμου Ενδύματος Ν. Λάρισας τονίζει ότι "ο υπουργός Παιδείας και οι σύμβουλοί του είναι πολύ γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με τον αυταρχισμό, τη βία και την τρομοκρατία θα γονατίσουν το μαθητικό κίνημα".
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου καλεί "όλους τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης".

Καταγγέλλει επίσης "την επιχείρηση τρομοκρατίας του διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου κ. Κοράκη και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια στους μαθητές του σχολείου".

  • Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Ραφήνας,μεταξύ άλλων, δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα μαθητών, των γονέων και των καθηγητών, που αυτή την περίοδο αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία και μόρφωση και τους καλεί να εντείνουν τον αγώνα τους μέχρι την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
  • Την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για το εθνικό θέμα της παιδείας και τη μεγάλη ευθύνη της για τον αντιεκπαιδευτικό κατήφορο όπου οδηγεί τη χώρα μας, πιστή στις ξένες εντολές, καταγγέλλει με την επιστολή του προς την κυβέρνηση το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ. Οι συνταξιούχοι δηλώνουν "την απόλυτη συμπαράστασή τους στη μαθητιώσα νεολαία για τον δίκαιο εκπαιδευτικό αγώνα, που σύσσωμοι διεξάγουν, διασχίζοντας τα πεζοδρόμια της χώρας μας, διεκδικώντας μια παιδεία δημόσια και δωρεάν, χωρίς τα χιλιάδες φροντιστήρια, για μια μόρφωση όλων των παιδιών της Ελλάδας και όχι μόνο για τους έχοντες, για σχολεία σύγχρονα και εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα μέσα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ