Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο αγώνας, τιμή και χρέος στη θυσία του Ν. Τεμπονέρα

Σε "ανώδυνο" γεγονός μουσειακού χαρακτήρα, προσπάθησαν να μετατρέψουν την εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αγωνιστή Νίκο Τεμπονέρα το ΠΑΣΟΚ και το ΣΕΑΜ. Μέσω ελεγχόμενων από αυτούς φορέων που εμφανίστηκαν σαν διοργανωτές ενός πολιτικού μνημόσυνου, προσπάθησαν επιμελώς να αποφευχθεί η παραμικρή σύνδεση της θυσίας του δολοφονημένου καθηγητή με τους σημερινούς αγώνες των εκπαιδευτικών, μαθητών και των εργαζομένων για μια καλύτερη Παιδεία, αλλά και επιδίωξαν, κόντρα στο λαϊκό αίσθημα, να μη γίνει η εκδήλωση βήμα καταγγελίας της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής και του αυταρχισμού που τη συνοδεύει.

Αποκαθιστώντας το πραγματικό νόημα της θυσίας του Ν. Τεμπονέρα, η ΝΕ Αχαϊας, σε ανακοίνωσή της προς το λαό της Πάτρας, τονίζει: "Η θυσία του Ν. Τεμπονέρα ήταν το αποτέλεσμα της δράσης παρακρατικού μηχανισμού, που επιστράτευσε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ για να χτυπήσει το μαθητικό κίνημα. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο, μαχητικό μαθητικό κίνημα, που αγωνίζεται, όπως και τότε, ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση που προωθείται στην παιδεία από τους νέους υπάλληλους της ολιγαρχίας, των πολυεθνικών".

Στη συνέχεια, αφού σημειώνει ότι "οι νόμοι Κοντογιαννόπουλου, όπως και τώρα, οι νόμοι 2525/97 και 2640/98 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προωθούν τον ίδιο στόχο, τον αποκλεισμό των παιδιών που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τη μόρφωση, τη χειραγώγηση μαθητών - εκπαιδευτικών, την ένταση των ταξικών φραγμών, την παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, το χτύπημα του δημόσιου χαραχτήρα της παιδείας και την ιδιωτικοποίησή της", αλλά και ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει τους στόχους και τα συμφέροντα των μονοπωλίων και στην παιδεία, χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποίησε η ΝΔ πριν 8 χρόνια, με εισαγγελείς, μασκοφόρους "αναρχοχαφιέδες", τραμπουκισμούς και αντικομμουνισμό, επισημαίνει:

"Σήμερα που τιμάμε τη θυσία του Ν. Τεμπονέρα, ο δολοφόνος Καλαμπόκας κυκλοφορεί ελεύθερος με τη συνευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και δεν έχουν ανοίξει το φάκελο των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας.

Σήμερα ο δρόμος της τιμής και του χρέους στη θυσία του Ν. Τεμπονέρα, αλλά και χιλιάδων αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την παιδεία, τη λευτεριά, την ανεξαρτησία, το σοσιαλισμό είναι η έμπρακτη στήριξη του μαθητικού κινήματος που διεκδικεί την κατάργηση της αντιμεταρρύθμισης, την καθιέρωση του ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν 12χρονου βασικού, υποχρεωτικού σχολείου, την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την αύξηση των δαπανών στο 15% για την Παιδεία.

Και αυτό σημαίνει τη δημιουργία ενός ρωμαλέου, μαχητικού, παλλαϊκού μετώπου της εργατιάς, της μικρομεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας, ενάντια στην ΟΝΕ και την ΕΕ, για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και όλων όσων τη στηρίζουν. Ενα μαχητικό, Αντιιμπεριαλιστικό - Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο Πάλης, που θα παλέψει για άλλη κυβέρνηση, άλλη εξουσία του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος για το σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ