Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπάλληλοι της Ασφάλειας

Στην προσπάθεια για το τσάκισμα του μαθητικού κινήματος, εκτός από τους χαφιέδες, τους εισαγγελείς, τους πράσινους "αγανακτισμένους γονείς", τα αστυνομοκρατούμενα σχολεία, τις συλλήψεις αγωνιζόμενων μαθητών και την τρομοκρατία, επιστρατεύτηκαν και οι ανοιχτές προβοκάτσιες. Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα χαρακτηριστικό είδος προβοκατόρικης ανακοίνωσης, που γράφτηκε στα γραφεία της Ασφάλειας και μοιράζονταν στα σχολεία από τους γνωστούς υπαλλήλους της Ασφάλειας, που αυτοπαρουσιάζονται και ως "κοινωνικοί αγωνιστές".

Γράφει συγκεκριμένα: "Η εμείς ή κανείς. Προς κάθε νεολαίο, μαθητή, φοιτητή, άνεργο. Εμείς, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, η εκκαθαριστική δύναμη των δρόμων της πόλης, αποφασίζουμε και ανακοινώνουμε: Κάθε εχθρικό στοιχείο προς τις γραμμές μας θα ξυλοκοπείται παραδειγματικά και θα παραδίδεται στην αστυνομία. Απαγορεύονται τα συνθήματα ενάντια στα αστυνομικά όργανα, για το λόγο ότι αποτελούν τους προθυμότερους εκ των συνεργατών μας. Κάθε πράξη ή αντίδραση μη νόμιμη, μη ελεγχόμενη και μη καθοδηγούμενη από εμάς, θα καταστέλλεται άμεσα και αποτελεσματικά. Αποφύγετε τη σύλληψη. Αποφύγετε τον ξυλοδαρμό: Συνεργαστείτε και συμμορφωθείτε με τις αποφάσεις της ΚΝΕ".

Το μόνο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε είναι η διαπίστωση για έλλειψη φαντασίας. Αλλο ένα δείγμα του πανικού που έχει καταλάβει την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, μπροστά στο ανυπόταχτο μαθητικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ