Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Στους δρόμους του αγώνα

Παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τον αυταρχισμό που έβαλε σε λειτουργία η κυβέρνηση για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών, το μαθητικό κίνημα στη Στερεά - Εύβοια επανακάμπτει στους δρόμους του αγώνα, κλιμακώνοντας την πάλη του.

Ηδη σε Χαλκίδα,Αλιβέρι,Ιστιαία,Θήβα,Ορχομενό,Λαμία,Στυλίδα,Δομοκό,Αμφίκλεια,Γραβιά,Ιτέα και Αμφισσα,από την προηγούμενη Παρασκευή, χτες και σήμερα, οι μαθητές, μέσα από γενικές συνελεύσεις, καθορίζουν τα παραπέρα βήματά τους και δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα κατά νομό συλλαλητήρια και πορείες της 15 Γενάρη. Παράλληλα διοργανώνουν και άλλες εκδηλώσεις όπως στη Χαλκίδα, αφού αύριο το βράδυ, στις 9.00, στην παραλία της Χαλκίδας θα δοθεί συναυλία διαμαρτυρίας.

"Δε μας σταματάνε οι ελιγμοί του υπουργείου", τονίζει το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών της Χαλκίδας, "έχουμε δύναμη, ο αγώνας μας στρίμωξε την κυβέρνηση, θα σπάσει και τον αυταρχισμό".

Περιπτώσεις αυταρχισμού και τρομοκρατίας εμφανίστηκαν στη Χαλκίδα και σε άλλες πόλεις της Στερεάς, όπου τα σχολεία έχουν "κυκλωθεί" από ασφαλίτες και με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Κεραμάρη να δηλώνει ότι "τέλειωσαν τα ψέματα, οι εισαγγελείς έχουν το λόγο και θα εφαρμοστεί ο νόμος".

Σ' αυτή την κατεύθυνση, δύο σπουδαστές του ΙΕΚ Χαλκίδας συνελήφθησαν "προληπτικά" προχτές το βράδυ από την Ασφάλεια Χαλκίδας, επειδή πέρναγαν έξω από το υπό κατάληψη 1ο Λύκειο και κρατήθηκαν για ώρα. Μερικοί διευθυντές σχολείων (ευτυχώς ελάχιστοι), σε Χαλκίδα, Θήβα και αλλού, δεν επέτρεπαν στους μαθητές να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις και οι μαθητές έκαναν αποχή.

Το ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Το "σκηνικό", σημειώνει, θυμίζει μαύρες εποχές για τον τόπο μας. Ο στόχος είναι γνωστός. Να ανατρέψουν με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις της νεολαίας. "Ας πάνε με το μέρος της κυβέρνησης όλοι όσοι βάλθηκαν να κατασυκοφαντήσουν τους αγώνες των μαθητών, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι μαθητές θα έχουν δίπλα τους σ' αυτό τον ηρωικό αγώνα το λαό, τους εργαζόμενους της χώρας. Και θα τους έχουν συμπαραστάτες γιατί έχουν δίκιο". Ψήφισμα συμπαράστασης στους μαθητές εξέδωσε και η ΔΕΕ Χαλκίδας και η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ