Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον πρωθυπουργό δίχως ίχνος ντροπής να προκαλεί το κοινό αίσθημα, συκοφαντώντας τους εκπροσώπους των απεργών εκπαιδευτικών, μιλώντας ψυχρά και στυγνά για αυτόν τον ηρωικό αγώνα και να υπερασπίζει ψελλίζοντας ένα προς ένα τα μέτρα της αντιδραστικής αντιμεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνησή του, σε βάρος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, εμφανίστηκε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση στη διάρκεια της εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την παιδεία που προκάλεσε το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εμφανίστηκε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι τελικά ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να τρομοκρατήσει ένα μεγάλο μέρος των απεργών δασκάλων - κύρια στην επαρχία - και να σπάσει έτσι την απεργία χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί βασικά αιτήματα αυτού του πλέον εξαθλιωμένου μισθολογικά τμήματος των εκπαιδευτικών.

Την ίδια ώρα, όμως, τόσο σε μια σειρά χώρους δουλιάς, όσο και έξω από τη Βουλή, εργαζόμενοι όλων των κλάδων διαδήλωναν για μία ακόμα φορά τη στήριξή τους στους δασκάλους και καθηγητές των παιδιών τους, την απόφασή τους να συνεχίσουν την πάλη για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, για τη διάθεση του 15% του προϋπολογισμού γι' αυτήν.

Ταυτόχρονα οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, με μια ζηλευτή ενότητα στη βάση, αποφάσιζαν να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά την απεργία τους, ενώ αποφασιστικά στο πλευρό τους τάσσονται και με το σημερινό παμμαθητικό συλλαλητήριο οι μαθητές τους.

Απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη τη χώρα για το επόμενο διάστημα προετοιμάζονται μία σειρά παλλαϊκού χαρακτήρα συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και συμπαράταξης με τους απεργούς καθηγητές.

Και είναι αυτό ακριβώς, το συγκροτούμενο μέρα τη μέρα παλλαϊκό κίνημα για την παιδεία, που προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση. Είναι ακριβώς αυτό το μάθημα αξιοπρέπειας και όχι υποταγής που δίνουν οι εκπαιδευτικοί, αυτό που κάνει την κυβέρνηση να μην μπορεί πλέον να κρύψει το φόβο της. Φόβο ότι το σύνθημα "καθηγητές, εργάτες, αγρότες, σπουδαστές, ενάντια στη λιτότητα και τις περικοπές" σύντομα δε θα είναι μόνο σύνθημα, αλλά η καθημερινή πραγματικότητα την οποία θα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει. Μια πραγματικότητα απέναντι στην οποία η κυβέρνηση, όπως εντόπισε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,έχει να αντιτάξει μόνο την τρομοκρατία, τη συκοφαντία, τους εκβιασμούς, την καταστολή.

Για μία ακόμα φορά θα πέσει έξω. "Ο λαός ξέρει να αψηφά την τρομοκρατία", τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, στιγματίζοντας, μάλιστα, τον ειδικό ρόλο που έχει αναλάβει σ' αυτήν την υπόθεση ο "καθρέφτης της κυβέρνησης", ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας (2007-01-03 00:00:00.0)
Με 24ωρη απεργία στην πάλη για την Παιδεία (2006-10-10 00:00:00.0)
Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ η μόνη διέξοδος (2005-11-09 00:00:00.0)
"Τη νίκη θα τη φέρει ο αγώνας" (1999-01-26 00:00:00.0)
Λαϊκό "μπλόκο" στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (1997-02-08 00:00:00.0)
Επίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική (1997-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ