Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
"Τη νίκη θα τη φέρει ο αγώνας"

Απεργία και συγκεντρώσεις έκαναν χτες καθηγητές και δάσκαλοι. Οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ συζητούν την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Γενάρη

Κάλεσμα προς την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους και να σταματήσουν κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας, δυσφήμησης, συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, απηύθυναν κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας γονείς και εκπαιδευτικοί. Καθηγητές και δάσκαλοι, που χτες έκαναν 24ωρη απεργία, ζήτησαν ουσιαστικό διάλογο για την Παιδεία με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συγκέντρωση και πορεία έκαναν οι εκπαιδευτικοί και στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ ενόψει της γενικής συνέλευσης των προέδρων που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, και συζητούν την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία 28-29 Γενάρη, νέες γενικές συνελεύσεις καθηγητών τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη και συνέλευση προέδρων στις 2 Φλεβάρη.

Μιλώντας χτες στους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο Παιδείας, η Κούλα Κυριακοπούλου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά,επισήμανε την ανάγκη καθιέρωσης του ενιαίου 12χρονου υποχρεωτικού δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλους, γιατί όπως είπε "εμείς οι γονείς θέλουμε όλα τα παιδιά να μορφώνονται, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που με την εφαρμογή της "μεταρρύθμισης" διώχνει τους μισούς μαθητές από το σχολείο. Αντιπαλεύουμε τη λογική που θέλει να σπουδάζουν μόνο όσοι έχουν χρήματα. Τη νίκη θα τη φέρει ο αγώνας", τόνισε.

Εκκληση προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας, αυταρχισμού και διασυρμού των εκπαιδευτικών, απηύθυναν ο Γρ. Καλομοίρης αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ και ο Χρ. Χρήστου πρόεδρος της ΔΟΕ. Ζήτημα αιχμής τόσο για την ΟΛΜΕ όσο και για τη ΔΟΕ είναι η κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97 και η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου πάνω σε ζητήματα αιχμής, που επανειλημμένα έχουν θέσει μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και η αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Ο Φ. Κιρκινέζος,μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας,τόνισε ότι ούτε η βία, οι εισαγγελείς, η τρομοκρατία και οαυταρχισμός είναι σε θέση να ανακόψουν την ανοδική πορεία του μαθητικού κινήματος, καλώντας την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών για την κατάργηση του νόμου 2525/97 εξέφρασαν με ψήφισμά τους δεκάδες φορείς και οργανώσεις. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης εκπρόσωποι γονιών και εκπαιδευτικών θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Παιδείας και αποχώρησαν, ανανεώνοντας το ραντεβού του αγώνα για την Πέμπτη 28 Γενάρη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10.30 στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη καθηγητές και δάσκαλοι έκαναν πορεία από το Αγαλμα του Βενιζέλου προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Νωρίτερα, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είχαν πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην Καμάρα και από εκεί με πορεία έφτασαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου όπου ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους καθηγητές. Φωνάζοντας τα συνθήματα "οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία" και "αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας" οι εκπαιδευτικοί πορεύτηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό Γ. Μαγκριώτη και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ