Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Η τέχνη στην υπηρεσία των αγώνων

"Και καλά ξεμπερδέματα...". Με αυτό το έργο του Αντον Τσέχοφ οι μαθητές της Κέρκυρας έστειλαν το δικό τους μήνυμα, χτες, στην κυβέρνηση και στον υπουργό Παιδείας, με έναν τρόπο... άκρως πολιτιστικό.

Στα πλαίσια των αγώνων των μαθητών της Κέρκυρας και σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Κέρκυρας και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις για να αποδείξουν ότι ο αγώνας μπορεί να εκφραστεί και μέσα από την Τέχνη. Ετσι χτες το βράδυ στις 8.30 στο Δημοτικό Θέατρο του νησιού παίχτηκε από τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ το έργο του Α. Τσέχοφ, αφιερωμένο στους αγωνιζόμενους μαθητές, με ελεύθερη είσοδο.

Επίσης χτες στις 11 π.μ. στα Γενικά Λύκεια της πόλης της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συζήτηση με ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ, στην οποία συμμετείχε και ο Βασίλης Κολοβός,πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή μαθητών και καθηγητών, διαβάστηκαν αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα: "Πολιτισμός και Παιδεία".

Να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα, τα 30 από τα 40 Λύκεια - Γυμνάσια του νησιού βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ την Πέμπτη στις 11 π.μ. στα Γενικά Λύκεια στην πόλη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των μαθητών.

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιτειέων Κέρκυρας καλεί, με ψήφισμά του, το υπουργείο Παιδείας να προβεί σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης. Ακόμα καταδικάζει κάθε μορφή εισαγγελικής παρέμβασης και καταστολής προς τους μαθητές και ζητάει να καταργηθεί η παραπαιδεία "που πλήττει τα οικονομικά ασθενή στρώματα της κοινωνίας μας" και να στηριχτεί η 12χρονη δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ