Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δάσκαλοι μόνο για... Ελληνόπαιδες

Χωρίς δάσκαλο βρίσκονται 25 μαθητές, παιδιά παλιννοστούντων ομογενών και αλλοδαπών μεταναστών σε σχολείο της Νίκαιας, με ευθύνη της νομάρχου ΠειραιάΜ. Τσανάκη - Σορώτου.Αυτό καταγγέλλει με επιστολή του προς την ίδια την νομάρχη, ο Γιάννης Βαγενάς,σχολικός σύμβουλος της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος κάνει λόγο για ρατσιστική και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά.

Οπως αναφέρει, στην επιστολή του, ο Γ. Βαγενάς, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, ο δάσκαλος της Ε τάξης πήρε άδεια απουσίας για δυο βδομάδες. Τονίζει πως για να καλυφθεί το κενό, μετακινήθηκε στην τάξη αυτή, με πολιτική ευθύνη της νομάρχου, ο δάσκαλος της τάξης Υποδοχής. Διευκρινίζει πως αυτή η τάξη έχει 25 μαθητές, παιδιά παλιννοστούντων ομογενών και αλλοδαπών, οι οποίοι μαθητές παραμένουν, πλέον, δίχως δάσκαλο.

Ο ίδιος σημειώνει στο "Ρ" πως η νομάρχης είναι υπεύθυνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο σχολείο, καθώς έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, τις πιστώσεις τους και το προσωπικό τους. Επίσης, πως η δικαιολογία που προβλήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες της νομαρχίας για τη μετακίνηση του συγκεκριμένου δασκάλου ήταν η δυσκολία συγκρότησης του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (ΠΥΣΠΕ). Συμβουλίου που ρυθμίζει τις μετακινήσεις δασκάλων για να καλυφθούν οι ανάγκες. Το ΠΥΣΠΕ δε συγκροτήθηκε με αποτέλεσμα η διεύθυνση του σχολείου να αναγκαστεί να λύσει το πρόβλημα "εκ των ενόντων". Επιπλέον, στην επιστολή, ο σχολικός σύμβουλος χαρακτηρίζει την απόφαση μετακίνησης του δασκάλου βαθύτατα αντιπαιδαγωγική και ρατσιστική. Ακόμα, σημειώνει πως το γεγονός κάνει επιτακτική την ανάγκη συμμετοχής εκπροσώπων των σχολικών συμβούλων και των γονέων στις μετακινήσεις των δασκάλων. Κάτι που σήμερα δε γίνεται, με αποτέλεσμα, τα ΠΥΣΠΕ να παίρνουν αποφάσεις μετακινήσεων χωρίς τη γνώμη τουλάχιστον των γονέων. Αυτών, δηλαδή, που όπως δηλώνει στο "Ρ" ο Γ. Βαγενάς, μπορούν καλύτερα από τον καθένα να εκφράσουν άποψη για τον αντίκτυπο που θα έχει μια μετακίνηση δασκάλου στα παιδιά τους.

Τέλος, στην επιστολή του, τονίζει την ανάγκη ανάκλησης της μετακίνησης και αποκατάστασης της λειτουργίας του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ