Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Υπόλογη η κυβέρνηση

Την ενότητα και την αποφασιστικότητα του μαθητικού κινήματος τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός, σε δήλωσή του την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας ως "φιάσκο" το διάλογο - τραπέζωμα ελάχιστων μαθητών στο υπουργείο Παιδείας το περασμένο Σάββατο.

"Εδώ και τρεις μήνες το μαθητικό κίνημα, με τη συμπαράσταση καθηγητών και γονιών έχει αφήσει στα χαρτιά τους κυβερνητικούς νόμους για την παιδεία. Αυτό το κίνημα έχει την αλληλεγγύη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στη νεολαία και την κοινωνία. Η κυβέρνηση είναι απομονωμένη, έχουν καταδικαστεί όλες οι μεθοδεύσεις της για να χτυπήσει τους μαθητικούς αγώνες.

Το τραπέζωμα ελάχιστων - επιλεγμένων μαθητών στο υπουργείο Παιδείας ήταν ένα ακόμα φιάσκο για τον Σημίτη και τον Αρσένη. Τέτοιες αστείες κινήσεις το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν με νέα ευρηματικά συνθήματα αυτό το μεγαλειώδη αγώνα. Δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να εμφανίσουν δήθεν διασπασμένους τους αγωνιζόμενους μαθητές, απάντηση πήραν και θα πάρουν ξανά, το μόνο που τους μένει είναι να υποχωρήσουν μπροστά σε ένα δυνατό - αποφασισμένο και ενωμένο κίνημα που συνεχίζει τον αγώνα του μέχρι τη νίκη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ