Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Απαγορεύεται η συνάθροιση"

Σε αστυνομικό κλοιό τέθηκε η διοίκηση της ΓΣΕΕ και άλλοι συνδικαλιστές, που πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας για την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική στο μέγαρο Μαξίμου

Περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και περιορισμένοι στο απέναντι πεζοδρόμιο απ' το μέγαρο Μαξίμου, βρέθηκαν χτες το απόγευμα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αλλά και συνδικαλιστές από δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες οργανώσεις, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για την αντιεκπαιδευτική πολιτική και τακτική της κυβέρνησης, ενώ είχαν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του, δήλωσε στους συνδικαλιστές ότι "απαγορεύεται η συνάθροιση"!!!

Κλούβες και δεκάδες αστυνομικοί είχαν παραταχθεί επίσης στη διασταύρωση της οδού Ηρώδου Αττικού και Βασ. Σοφίας, απαγορεύοντας να περάσουν άλλοι συνδικαλιστές, ενώ αστυνομικοί και ΜΑΤ ήταν ακροβολισμένοι σε όλα τα γύρω στενά.

Μετά τον υπεύθυνο ασφαλείας του πρωθυπουργού, εμφανίστηκε μια... υπάλληλος για να τους επαναλάβει την άρνηση του πρωθυπουργού. Οι συνδικαλιστές κατάγγειλαν την αστυνομοκρατία και δήλωσαν πως θα παραμείνουν στο χώρο, μέχρι να τους δεχτεί κυβερνητικό στέλεχος.

Αφού πέρασε αρκετή ώρα, εμφανίστηκε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Πασχαλίδης, ο οποίος δέχτηκε ολιγομελή αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ για λίγα λεπτά και στο πεζοδρόμιο, για να τους πει πως δεν μπορεί να τους δεχτεί ο πρωθυπουργός, γιατί "η δεοντολογία δεν επιτρέπει να υπερβούμε τον υπουργό Παιδείας, δεν μπορούμε να τον ξεπεράσουμε"! Οι συνδικαλιστές επισήμαναν ότι εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πολιτική και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον αγώνα των μαθητών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και απαίτησαν να κλειστεί ραντεβού, για να συζητήσουν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο υπουργός τελικά σημείωσε πως θα μεταφέρει το αίτημα και θα απαντήσει στη ΓΣΕΕ σήμερα.

Ο Γ. Μαυρίκος,αν. πρόεδρος της ΓΣΕΕ, στη συνέχεια απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, επισήμανε: "Συναντηθήκαμε με τον Γ. Πασχαλίδη και του είπαμε ότι σκοπός μας δεν είναι να κουβεντιάσουμε μαζί σου, αλλά με τον πρωθυπουργό. Καταγγείλαμε την αστυνομοκρατία που υπάρχει εδώ και που απαγορεύουν μας είπαν τις συγκεντρώσεις πάνω από 25 άτομα. Μας είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μας δεχτεί, πιθανά να θεώρησε ότι εκπροσωπήθηκε από τα ΜΑΤ. Είπαμε επίσης ότι είμαστε με τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα, κόντρα στην πολιτική και στην πρακτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Δεσμεύτηκε ότι μέχρι αύριο θα μας κλείσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Αρα, λοιπόν, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την τετράωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης και να έχουμε μαζική παρουσία στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια".

Ο Γ. Μανώλης γ. γραμματέας ΓΣΕΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη την αστυνομοκρατία και κάλεσε στη στάση εργασίας και το συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί συνεδριάζει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αντικείμενο την κατάσταση στην παιδεία. Για το ίδιο θέμα και προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή στην τετράωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ, συνεδριάζει σήμερα και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ