Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένουν

Συνεχίζουν τον αγώνα οι μαθητές σε Εύβοια και Φθιώτιδα.Στη Χαλκίδα,παρά τις προσπάθειες αγανακτισμένων γονιών και των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ που καθοδηγούν τέτοιες κινήσεις, όλα τα Λύκεια της Χαλκίδας είναι υπό κατάληψη, καθώς επίσης και τα Λύκεια της Αυλίδας και της Αιδηψού.Παράλληλα οι μαθητές προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο παμμαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης. Σήμερα και αύριο οι μαθητές θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων της πόλης, ενώ στο 1ο και στο 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας μετά το μάθημα οι γονείς παραμένουν στο κτίριο και τη νύχτα διαφυλάσσοντάς το από πιθανή κατάληψη (!).

Στη Λαμία,το Συντονιστικό Αγώνα διοργανώνει την Πέμπτη 28 Γενάρη συλλαλητήριο, ενώ υπό κατάληψη είναι το 1ο και 5ο Λύκειο και χθες αποχή πραγματοποίησε το 3ο Λύκειο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις στο Δομοκό και στη Στυλίδα.

  • Στη Χίο κλιμακώνεται το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των μαθητών, από τους γνωστούς "αγανακτισμένους" γονείς. Συγκεκριμένα, στο 3ο Πολυκλαδικό Λύκειο Χίου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη, μια μερίδα γονέων "κατάργησε" το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και δημιούργησε νέο, που φυσικά θα ανταποκρίνονται στις αυταρχικές και τρομοκρατικές μεθόδους που θα επιλέγει το "επιτελείο" του Συλλόγου. Το Εργατικό Κέντρο της Χίου παραχώρησε αίθουσά του για να διευκολύνει το "έργο" των "αγανακτισμένων" γονιών. Ηδη οι γονείς, που αποτελούν τον παράνομο Σύλλογο, παρουσίασαν τα πρώτα δείγματα "δουλιάς", αφού έχουν προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών που καταδικάζουν τις καταλήψεις. Οι μαθητές του 3ου ΕΠΛ, κάτω από αυτές τις πιέσεις αποφάσισαν, αύριο Τετάρτη, να σταματήσουν την κατάληψη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ