Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα έσπρωχναν στην επαιτεία

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκε χτες η Αλβανή Αλκέτα Ναζίφι, που συνελήφθη γιατί εξωθούσε στην επαιτεία τα τρία παιδιά της, ηλικίας 11, 7 και 6 χρόνων. Τα παιδιά παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας και κατάγγειλαν ότι τέσσερα άτομα τα είχαν "απαγάγει" από την Αλβανία και τα ανάγκαζαν να ζητιανεύουν στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Αγιο Νικόλαο. Μάλιστα, περιέγραψαν λεπτομερώς την ιστορία της "απαγωγής" τους, καθώς και τη "δραπέτευσή" τους με το τρένο μέχρι τον Πειραιά, όπου περιπλανήθηκαν πολλή ώρα πριν πάνε στο αστυνομικό τμήμα. Αμέσως κινήθηκε ο μηχανισμός για τον εντοπισμό των "απαγωγέων", ενώ ζητήθηκε από τα παιδιά να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις. Αυτά έπεσαν σε αντιφάσεις και, τελικά, αποδείχτηκε ότι είχαν έρθει από την Αλβανία με τους γονείς τους και ότι κατέφυγαν στο Τμήμα επειδή είχαν χαθεί.

Η Αστυνομία μετέφερε τα τρία ανήλικα στο σπίτι τους στα Πατήσια και συνέλαβε τη μητέρα τους. Ο πατέρας Μάμολατ Ναζίφι είχε ήδη φύγει για την πατρίδα του. Εναντίον της Α. Ναζίφι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για "έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, παραμέληση αποτροπής από επαιτεία και παράνομη είσοδο στη χώρα" και παραπέμφθηκε σε δίκη. Η ίδια αρνείται την κατηγορία που αφορά την επαιτεία, αλλά ο 11χρονος γιος της υποστηρίζει ότι η μητέρα του τον απείλησε πως θα τον έδιωχνε από το σπίτι, αν δεν έβγαινε στο δρόμο να ζητιανέψει.

Το αδικαιολόγητο στην περίπτωση του μικρού αγοριού είναι πως και αυτό βρίσκεται αντιμέτωπο με τον ποινικό νόμο, αφού η εισαγγελέας Ανηλίκων Κωνσταντίνα Γκίνα άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του για "ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα" και το παρέπεμψε σε δικαστήριο Ανηλίκων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ