Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηλά η σημαία του αγώνα
  • Την απόφαση των μαθητών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων επιβεβαίωσε η πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών, προχτές Κυριακή
  • Παραστάσεις, δήθεν, διαλόγου στήνει η κυβέρνηση, με στόχο την αναχαίτιση των αγώνων και τη διάσπαση του κινήματος

Δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα οι μαθητές που συνεχίζουν πολύμορφα τις κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν όλη τη χώρα και έκαναν τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους εδώ και τρεις μήνες να έχουν μείνει στα χαρτιά. Μετά την "παράσταση" διαλόγου που έστησε το περασμένο Σάββατο το υπουργείο Παιδείας, με τους επιλεγμένους από τις υπηρεσίες του προέδρου 15μελών συμβουλίων σχολείων της Αθήνας, σειρά είχε χτες νέα προσπάθεια διάσπασης, αυτή τη φορά με προσκαλεσμένους στο διάλογο το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ταυτόχρονα, όπως κατήγγειλαν δύο μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προχτές Κυριακή έγινε σε αίθουσα του Οργανισμού Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο το σχεδιασμό ενεργειών, έτσι ώστε να "σπάσουν" οι καταλήψεις σε τουλάχιστον 100 σχολεία της Αττικής.

Η προχτεσινή πανελλαδική συνάντηση των εκπροσώπων των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων από δεκάδες πόλεις της χώρας επιβεβαίωσε την πρόθεση των μαθητών, να συνεχίσουν τον αγώνα για ανατροπή της "μεταρρύθμισης" που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση και για την καθιέρωση ενιαίου 12χρονου σχολείου, δημόσιου και δωρεάν, για όλα τα παιδιά. Νέα συλλαλητήρια έχουν εξαγγείλει οι μαθητές για την Πέμπτη 28 Γενάρη σε μεγάλες πόλεις και πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο των μαθητών στην Αθήνα στις 5 Φλεβάρη με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενώ, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους, αποφασίζουν για συνέχιση του αγώνα τους.

Ο "διάλογος" - φιέστα που έστησε το υπουργείο Παιδείας το Σάββατο 23 Γενάρη, καλώντας επιλεκτικά εκπροσώπους 15μελών όπως ήταν αναμενόμενο δεν έπεισε τους μαθητές, οι οποίοι καταγγέλλουν αυτές τις προσπάθειες και απαντούν μέσα από τις κινητοποιήσεις τους και προγραμματίζουν και για σήμερα αποκλεισμούς δρόμων, σύμφωνα και με την απόφαση της πανελλαδικής τους συνάντησης. Χτες, μαθητές από σχολεία του Αλίμου έκλεισαν τη λεωφόρο Ποσειδώνος, της Ηλιούπολης το δρόμο μπροστά στο Δημαρχείο, οι μαθητές του ΕΠΛ Ηλιούπολης τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, από σχολεία της Κηφισιάς τη λεωφόρο Κηφισίας, το 1ο Λύκειο Βούλας το δρόμο έξω από το σχολείο τους, της Καλλιθέας τη διασταύρωση Κατεχάκη και Θησέως, μαθητές από Ν. Φιλαδέλφεια την Εθνική Οδό στο ύψος της "Ρενό".

Χτες, δάσκαλοι και καθηγητές έκαναν 24ωρη απεργία ενώ σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Γενάρη προσανατολίζονται οι καθηγητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ