Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στέναξε το Φάληρο

Την "Πίτα του Ηπειρώτη" έκοψε την περασμένη Κυριακή η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ηταν μια εκδήλωση που συνοδεύτηκε από μια μουσική πανδαισία και παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου.

Η εκδήλωση έδωσε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η παράδοση ζει και ότι οι βάσεις της είναι στέρεες, επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΣΕ, Κ. Αλεξίου,για να τονίσει: Ο υπουργός Πολιτισμού πρέπει να ξεφύγει απ' το σύνδρομο του Μεγάρου Μουσικής και να αντιμετωπίσει θετικά το πρόβλημα της επιβίωσης των φορέων που διατηρούν και προάγουν τον πολιτισμό. Η ΠΣΕ έχει στη δύναμή της πάνω από 450 σωματεία και αδελφότητες.

Τον ερχόμενο Αύγουστο θα γίνει το 6ο Πανηπειρωτικό Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα. Το συνέδριο αυτό, όπως επισήμανε ο Κ. Αλεξίου, πρέπει να αποτελέσει βήμα της κοινής βούλησης να σταματήσει η Ηπειρος να είναι απ' τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης.

Τέλος, ο Κ. Αλεξίου υπογράμμισε ότι η παραχώρηση του οικοπέδουγια τη Στέγη των Ηπειρωτών στο Μαρούσι κινδυνεύει να ακυρωθεί, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ζητά απ' την ΠΣΕ 35 εκατ. δραχμές. "Είναι ζήτημα ηθικής τάξης η διαγραφή αυτής της αξίωσης", υπογράμμισε ο Κ. Αλεξίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ