Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΛΑΪΚΟ"
Απειλές του προέδρου κατά των γιατρών

Ο ΠΙΣ και ο ΙΣΑ συμπαραστέκονται στους γιατρούς

Με απειλές ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και ότι θα καταρτίσει ο ίδιος προγράμματα εφημερευόντων γιατρών, προσπαθεί ο πρόεδρος του "Λαϊκού" να "σπάσει" την κινητοποίηση των γιατρών. Πάντως, οι γιατροί στη χτεσινή γενική συνέλευση πήραν απόφαση να μην ακολουθήσουν προγράμματα που θα καταρτίσει ο πρόεδρος του ΔΣ Γ. Παπαδόπουλος,καθώς νομικά δεν μπορεί να καταρτίσει αυτά τα προγράμματα. Σημειώνεται ότι όλες οι λειτουργίες του Νοσοκομείου έχουν ανασταλεί από την 1η Φλεβάρη 1998 και ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει νέα γενική συνέλευση.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή του προς τις κινητοποιήσεις των γιατρών του "Λαϊκού". Ο αγώνας των γιατρών του "Λαϊκού", τονίζεται στην ανακοίνωση, συνιστά ένα έσχατο μέσο καταγγελίας της άθλιας κατάστασης που, με πρωταρχική ευθύνη της πολιτείας, επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά νοσοκομεία της χώρας.

"Η αδιαφορία που από καιρό επιδεικνύει η κυβέρνηση για τα χάλια του ΕΣΥ - αδιαφορία για τους γιατρούς και τους λοιπούς εργαζόμενους, για τις κάκιστες στις περισσότερες περιπτώσεις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να ασκήσουν το λειτούργημά τους, για τους ίδιους τους ασθενείς - αποτέλεσε τον καταλύτη για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση. Που αν κρίνει κανείς από την απήχηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ίσως ήταν η πιο κατάλληλη για να κλονίσει αυτό το τείχος της αδιαφορίας και την εικόνα της ευδαιμονίας μιας κυβέρνησης που βαδίζει με "επιτυχία" προς τους ευρωπαϊκούς της στόχους, την ίδια στιγμή που ζωτικά προβλήματα του ελληνικού λαού πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο", επισημαίνει ο ΠΙΣ.

Ο ΠΙΣ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα του "Λαϊκού" και πολλών άλλων νοσοκομείων, "εκτός κι αν, παρά τα όσα υποστηρίζει - καταλήγει η ανακοίνωση - στην ουσία επιθυμεί τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας".

Ανακοίνωση εξέδωσε χτες και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και κρίνει ότι οι καταγγελίες των γιατρών για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σε ευαίσθητους τομείς (χειρουργεία - ΜΕΘ) είναι σοβαρές, καθώς θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τόσο των ασθενών, όσο και των λειτουργών της υγείας.

Ο ΙΣΑ προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση, θα προβεί στις δέουσες ενέργειες στο πλαίσιο των ευθυνών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ