Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
"Καίνε"... τον Καμμένο!

Θύελλα διαμαρτυριών ξεσήκωσε το εθνικιστικό παραλήρημα του βουλευτή της ΝΔ Π. Καμμένου

Το νέο, εγχώριο, άλλοθι για την προπαγάνδα των στρατοκρατών της Αγκυρας, δηλαδή η εθνικιστική επίθεση του βουλευτή της ΝΔ Π. Καμμένου στον εκδότη της χιώτικης εφημερίδας "Αλήθεια" και γνωστό αγωνιστή της ελληνοτουρκικής φιλίας Γ. Τζούμα,τον οποίο ο Καμμένος "βάφτισε" πράκτορα των Τούρκων (!) έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέσα κι έξω από το νησί.

Η ΝΕ Χίου ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: "Ο πατριδοκάπηλος βουλευτής, που ήρθε να πουλήσει πατριωτισμό σ' εμάς που έχουμε βρεθεί στις εσχατιές της χώρας μας υπηρετώντας στο στρατό μας, πρέπει να μάθει, ότι η δική μας η μέση, η μέση των κομμουνιστών ήταν και παραμένει άκαμπτη απέναντι στο βασικό εχθρό των λαών, τον αμερικανοΝΑΤΟικό κι ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό. Αντίθετα, ο ίδιος και το κόμμα του μένουν πιστοί στην πολιτική της υποτέλειας κι υποταγής στα συμφέροντα των υπερατλαντικών και όχι μόνο αφεντικών. Αναγνωρίζουμε ότι παραμένει συνεπής στην ιστορία των πιο μαύρων εμφυλιοπολεμικών εποχών της παράταξής του, όπου και πάλι οι κομμουνιστές στήνονται στον τοίχο με την κατηγορία της κατασκοπίας από τον κόσμο στον οποίο ανήκει ο κ. Καμμένος. Κρίμα που δεν έχει τη δυνατότητα να διδαχθεί από την ιστορία και την τύχη που επιφυλάσσει στους ομοϊδεάτες του".

Ο γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Θ. Παφίλης,επισήμανε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Καμμένου σκόπευαν να πλήξουν τις αναπτυσσόμενες ελληνοτουρκικές σχέσεις φιλίας στην περιοχή.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ, Γ. Τζαννετάκος,χαρακτήρισε το θέμα πολιτικό και ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ για να αρθεί η ασυλία του βουλευτή.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Χρ. Τελίδης,σημείωσε ότι η κίνηση του βουλευτή της ΝΔ εναντίον του δημοσιογράφου εντάσσεται στις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται από αντιδραστικούς κύκλους στη χώρα μας, ώστε να χτυπηθεί η ελληνοτουρκική προσπάθεια των δημοσιογράφων στην περιοχή του Αιγαίου για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών.

Μετά τον βουλευτή της ΝΔ Θ. Βαρίνο,που χαρακτήρισε την κατηγορία του συναδέλφου του πρωτοφανή και ανυπόστατη, τη "σκυτάλη" πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντ. Κοτσακάς,ο οποίος κάλεσε τον Π. Καμμένο να αποδείξει τις κατηγορίες του στο δικαστήριο, αλλιώς θα πρόκειται για καθαρή συκοφαντία.

Ο αναπληρωτής νομάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης (ο νομάρχης απουσιάζει στο εξωτερικό) χαρακτήρισε τις κατηγορίες άνευ αξίας, αφού δε συνοδεύονται από αποδείξεις.

Ο δήμαρχος Χίου, Π. Παντελάρας,χαρακτήρισε τις κατηγορίες "παραμύθια", ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Κ. Δηράκης,ζήτησε περισσότερη σοβαρότητα όταν γίνεται αναφορά σε τόσο ευαίσθητα θέματα.

Ο νυν νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Χίου Γ. Μπουμπάρης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Νεοδημοκράτη βουλευτή υπερβολικές, εμπαθείς και συκοφαντικές. Ανάλογη θέση έχουν πάρει οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Ομηρούπολης Αρ. Ζαννίκος δήλωσε ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ' την ενέργεια του βουλευτή, ζητώντας την άμεση παρουσίαση των όποιων αποδείξεων.

Ο δήμαρχος Ιωνίας, Γ. Κλιαμενάκης,ανέφερε ότι η έκφραση του βουλευτή ήταν ατυχής, ενώ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Π. Βρουλής,είπε ότι ο βουλευτής παρασύρθηκε, αλλά λέει... ό,τι θέλει λόγω της βουλευτικής ασυλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ