Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
"Δε ζητάμε πολλά, τα θέλουμε όλα - θέλουμε το μέλλον μας"

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τους αγώνες διατράνωσαν χτες οι μαθητές

Υψωσαν τη φωνή και τραγούδησαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους για τα όνειρα που "έπεσαν σε λάθος χέρια". Εσφιξαν τις γροθιές και δήλωσαν για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά τους να νικήσουν και να συνεχίσουν τον αγώνα. "Δε ζητάμε πολλά, τα θέλουμε όλα - Θέλουμε το μέλλον μας".Ηταν το μήνυμα που βροντοφώναξαν, χτες το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, μαθητές από τα σχολεία της πόλης, στη συναυλία συμπαράστασης που διοργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και συμμετείχαν ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης και τα συγκροτήματα "Ενοχο Λα" και "Κινούμενα Σχέδια".

"Ψηλά τα κεφάλια, τολμήσαμε και νικήσαμε. Οι σημερινοί αγώνες είναι αυτοί που σηματοδοτούν τους νέους αγώνες μας. Δε μας φοβίζουν οι απειλές, ούτε τα τεχνάσματα του υπουργού Παιδείας. Θέλουμε σχολεία για όλους, που να λειτουργούν δημοκρατικά και όχι κάτω από το βούρδουλα της αστυνομίας και των "αγανακτισμένων" γονιών", τόνισε εκπρόσωπος του Συντονιστικού.

Οι μαθητές ζήτησαν να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις που γίνονται σε συμμαθητές τους και αναφέρθηκαν στην απαράδεκτη στάση του δημάρχου Περιστερίου Γ. Δημητρακόπουλου,που, όπως δήλωναν, "φαίνεται ως αρμόδιος μόνο για να διοργανώνει φιέστες στον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Ανθόπουλο, αλλά αναρμόδιος για να πάρει θέση σε κοινωνικά προβλήματα, όπως αυτό της Παιδείας".

Για όλους αυτούς που "επιμένουν να ονειρεύονται και να παλεύουν για τα όνειρά τους", οι καλλιτέχνες αφιέρωσαν ροκ ήχους και μελωδικούς στίχους, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και ευχήθηκαν στους μαθητές "δύναμη και κουράγιο". Δικά τους τραγούδια, αλλά και τραγούδια του Λοϊζου, του Ασιμου έδωσαν το δικό τους στίγμα στη συναυλία.

Τη συμπαράστασή τους στους μαθητές εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί με ψήφισμα που διαβάστηκε στην εκδήλωση, καλώντας το νέο δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική αρχή να καταδικάσει τα φαινόμενα τρομοκρατίας. Επίσης καλούν τον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση να αφήσουν την αδιάλλακτη στάση τους και να συναντηθούν με το Συντονιστικό των μαθητών, το οποίο είναι "καταξιωμένο στη συνείδηση των μαθητών και της κοινωνίας. Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, με πρωταγωνιστές τους μαθητές, άγγιξαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ουσία του προβλήματος, την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιγμα της συζήτησης, οργάνωση της δράσης (2012-09-18 00:00:00.0)
Σήμερα η αντιπολεμική συναυλία των μαθητών (2003-04-19 00:00:00.0)
Μήνυμα συνέχισης του αγώνα (1999-02-06 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτική απάντηση στην αδιαλλαξία (1999-02-04 00:00:00.0)
Παλλαϊκή απάντηση: Αγώνας μέχρι τη νίκη (1999-01-28 00:00:00.0)
Δυναμικά, αγωνιστικά και με ...έμπνευση (1998-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ