Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η αντιπολεμική συναυλία των μαθητών

Συμμετέχουν αφιλοκερδώς πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες

Σήμερα οι μαθητές της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να ξαναβγούν στους δρόμους, στο μεγάλο «σχολείο» της ειρήνης, στο «μάθημα» της ζωής. Αναμένεται να δώσουν μαζικά το «παρών» στην αντιπολεμική συναυλία συμπαράστασης στον ιρακινό λαό, που οργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και θα ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Στη συναυλία συμμετέχουν - αφιλοκερδώς - οι καλλιτέχνες: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, «Μωρά στη Φωτιά», «De Facto», «Μαύρη Μαγιονέζα», Βασίλης και Κώστας Πρατσινάκης, Αγάθωνας, Βασίλης Κασούρας, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Παναγιώτης Καραδημήτρης. Επίσης, θα συμμετέχουν τα μαθητικά συγκροτήματα «3H» από το 7ο ΕΛ Καλαμαριάς, «κλωνοποιητές» και «coza nostra» από το 1ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, «New Age Travelers» από το Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, «Damned Destiny» από το 3ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, «Πρέφα» από το 10ο ΤΕΕ «Ευκλείδη», «Επεα Πτερόεντα» από το 21ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, «No Name» από το 5ο ΕΛ Καλαμαριάς, «Ανόθευτες Σκέψεις» από το 3ο ΕΛ Χαριλάου, μαθητικά συγκροτήματα από το ΕΛ Πανοράματος, το ΕΛ Ασβεστοχωρίου και το 3ο ΕΛ Ευόσμου, καθώς πολλά ακόμα νεανικά μουσικά σχήματα όπως πχ το συγκρότημα «Δευκαλίων» και το συγκρότημα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη.

Με σύνθημά τους «συνεχίζουμε αγωνιστικά, τραγουδάμε αντιπολεμικά», οι μαθητές της Θεσσαλονίκης, δηλώνουν ότι δε θα υποστείλουν τη σημαία του αγώνα τους για έναν κόσμο ειρηνικό, για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλιά. Σε ανακοίνωση του ΣΑΣΘ σημειώνεται: «Εμείς οι μαθητές, δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες αθώα θύματα. Δυναμώνουμε τη φωνή συμπαράστασης στον ιρακινό λαό και ειδικά στους νέους, τα παιδιά της ηλικίας μας, τους συμμαθητές μας, που ζούνε τραγικές ώρες στην κατεστραμμένη από τις "έξυπνες" βόμβες, χώρα τους. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για να αποτρέψουμε, όσο είναι καιρός, τα νέα εφιαλτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών που έχουν βάλει στόχο να ματώσουν όλη τη Γη, με πρώτους τους λαούς της Συρίας, του Ιράν, της Κούβας, της Β. Κορέας, κοκ».

Αλλες αντιπολεμικές συναυλίες

Αντιπολεμική συναυλία με σύνθημα: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Χαλκίδας, σήμερα, Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό). Θα συμμετέχουν τα ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα: «No Name», «Τρυγόνια», «Lost Souls» και «Divine».

Αντίστοιχα, αύριο, Κυριακή 20/4, στις 7.30 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας διοργανώνει αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Πατριάρχου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα συμμετάσχουν τρία μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ