Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εχουμε την υποχρέωση... »

«Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθέτησε χτες, με μικρή πλειοψηφία, μια πολύ μετριοπαθή απόφαση για την Κούβα, στην οποία δε γίνεται καμιά αναφορά στο πρόσφατο κύμα καταστολής αντιφρονούντων στην Αβάνα». Ετσι, ξεκινά το ρεπορτάζ της χτεσινής «Αυγής» για το προαναφερόμενο θέμα. Και σε ό,τι αφορά στην ουσία του θέματος, ποιοι πρωτοστάτησαν, ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι όχι, κλπ., έγραφε αναλυτικά ο χτεσινός «Ριζοσπάστης». Αξίζει, όμως, να σημειωθεί και η στάση της «Αυγής» και του ΣΥΝ, που σπεύδουν να δώσουν τη συμβολή τους στη γενικότερη αντικουβανική εκστρατεία του ιμπεριαλισμού.

Αντί άλλης απάντησης, θυμίζουμε τον επίλογο του σχετικού με τα παραπάνω άρθρου του Χόρχε Ινσούνσα, μέλους της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Χιλής, που δημοσιεύτηκε στο χτεσινό «Ριζοσπάστη»: «Εμείς που επιθυμούμε την πρόοδο και την ειρήνη δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε τίποτε που να βοηθήσει στη μετατροπή των λαών μας σε αντικείμενο χειραγώγησης. Εχουμε, αντίθετα, την υποχρέωση να κάνουμε το παν, ώστε να αποκαλυφθούν και να αποτύχουν οι ελιγμοί και οι επικοινωνιακές εκστρατείες, που έχουν στόχο να ανοίξουν το δρόμο στις αυτοκρατορικές αξιώσεις για παγκόσμια κυριαρχία».

Ισως, οι διευθύνοντες την «Αυγή» και τον ΣΥΝ, να μην μπορούν να καταλάβουν τα παραπάνω. Ας τα σκεφθούν όσοι εκ των οπαδών και ψηφοφόρων του ΣΥΝ θέλουν να λέγονται αριστεροί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ