Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΕΑ 1967-74
Υψιστο χρέος η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας - λαϊκής κυριαρχίας

Εκδήλωση, τη Δευτέρα 21/4/2003, στο πρώην ΕΑΤ/ΕΣΑ για την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος

«Στο όνομα των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και ειρήνη, ζητάμε από την κυβέρνηση να προστατέψει το ειρηνικό και δημοκρατικό μέλλον του λαού μας με πολιτικές πράξεις υπεράσπισης της διεθνούς νομιμότητας και κατηγορηματική άρνηση για κάθε μορφής διευκόλυνση στο σημερινό πιθανό και αυριανό εισβολέα όπου Γης. Ετσι θεωρούμε ότι επιτελείται το εθνικό συμφέρον».

Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967-74 που εκδόθηκε με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου. Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Ακόμα και σήμερα οι ίδιες δυνάμεις που υπέθαλψαν, υποκίνησαν και στήριξαν τη Χούντα των συνταγματαρχών, εκτόξευσαν παράνομο, άδικο και ανήθικο πόλεμο σε βάρος του πολύπαθου ιρακινού λαού και της χώρας του Ιράκ, σπέρνοντας θάνατο και καταστροφές, ακόμα και στον πανάρχαιο πολιτισμό με άμεσες απειλές γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή».

Η ανακοίνωση του ΣΦΕΑ θυμίζει, επίσης, πως με την 21η Απριλίου 1967, «η χούντα με την υπόθαλψη, υποκίνηση - στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατέλυε τους δημοκρατικούς θεσμούς, δολοφονούσε υπερασπιστές των ελευθεριών του λαού, γέμιζε τα ξερονήσια, τις φυλακές και τα άντρα των βασανιστηρίων με δημοκρατικούς πολίτες, επιβάλλοντας την πολύχρονη πολιτική και πολιτισμική νύχτα και ανοίγοντας με το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου την κερκόπορτα στον ΑΤΤΙΛΑ για να καταλάβει τη μισή Κύπρο.

Κυρίως, τονίζεται, θυμίζουμε στους νέους ότι η υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και των δημοκρατικών θεσμών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών αποτελεί ύψιστο χρέος με όποιο τίμημα».

Η ΣΦΕΑ, τέλος, καλεί τα μέλη και τους φίλους, τη Δευτέρα 21 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πάρκο Ελευθερίας, πρώην ΕΑΤ/ΕΣΑ, σε μια συνάντηση μνήμης για τη μαύρη επέτειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ