Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ατράνταχτα στοιχεία...

ΜΟΝΟ όπλα μαζικής καταστροφής; Μέχρι και στοιχεία, που να αποδεικνύουν ατράνταχτα πως το Ιράκ ευθύνεται για την «τρύπα του όζοντος», τη δολοφονία του Κένεντι και το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο θα βρουν πλέον οι Αμερικανοί. Οταν κατέχεις μια χώρα και στέλνεις και δικούς σου επιθεωρητές, κάθε αποτέλεσμα είναι εφικτό.

Οσο για χρόνο ψαξίματος, έχουν μπόλικο. Αλλωστε, και με τις ευχές πλέον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αύριο ίσως και του ΟΗΕ, τα αμερικανοβρετανικά στρατεύματα έχουν «υποχρέωση» να παραμείνουν και να επιβάλουν τάξη στη χώρα για όσο διάστημα κρίνουν απαραίτητο.

Εδώ που τα λέμε, τι «ανοικοδόμηση» να κάνουν οι άνθρωποι, αν δεν τα γκρεμίσουν πρώτα όλα; Και δε μιλάμε, φυσικά, για τα κτίρια, αλλά και για τις αντιστάσεις των κατοίκων της χώρας.

Τα ποσά, άλλωστε, των συμβολαίων των αμερικανικών εταιριών που ακούγονται στις αναθέσεις που γίνονται δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. Το πετρέλαιο του Ιράκ θα «αξιοποιηθεί» καταλλήλως και οι αμερικανικός στρατός θα διασφαλίσει κάθε επένδυση.

ΚΙ ΟΣΟ ο Σημίτης δηλώνει «πρόεδρος» της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Λευκωσία, το κόμμα του στην Αθήνα δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, με τους «λοχαγούς» να προσπαθούν να μας πείσουν για τη νομιμότητα των κινήσεών τους στο Χρηματιστήριο.

Μόνο που ο κόσμος ακόμα θυμάται το 1999 και γνωρίζει πως ό,τι έγινε τότε στο «ευαγές ίδρυμα» συνέβη απολύτως νομότυπα και τα λεφτά άλλαξαν χέρια, καταλήγοντας στους «μεγαλοεπενδυτές», «στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας» που επέβαλε τον τζόγο και τις αυταπάτες.


Οσο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δε χρειάζεται ο καθένας χωριστά να προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είναι διαπλεκόμενος. Είναι περισσότερο εμφανές από ποτέ ότι είναι διαπλεκόμενοι ως ...σύνολο κι ας έχουν τις εσωτερικές προστριβές τους για το μοίρασμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ