Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Ενταση» στην τουρκοϊρακινή μεθόριο

ΣΙΛΩΠΗ.--

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες όσον αφορά ένα περιστατικό βίας χτες στη Σιλώπη, όπου σκοτώθηκε ένας Σύρος που φέρεται να ανήκε σε «κουρδική αυτονομιστική οργάνωση», σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές --οι οποίες χρησιμοποιούν αυτήν την ορολογία όταν αναφέρονται στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (πρώην ΡΚΚ, μετονομασθέν σε KADEK).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν αρχικά από το «Ρόιτερ» και το «Γαλλικό Πρακτορείο», ο άνδρας «πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό» που είχε μαζί του, όταν τον περικύκλωσαν άνδρες της τουρκικής στρατιωτικής αστυνομίας. Αργότερα, όμως, το «Ρόιτερ» μετέδωσε ότι ο άνδρας «αυτοπυροβολήθηκε» για να αποφύγει να συλληφθεί.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», συνελήφθη ένας δεύτερος άνδρας, επίσης συριακής υπηκοότητας, που «μετέφερε αυτοσχέδια βόμβα», στην περιοχή αυτή, που συνορεύει με το Ιράκ.

Η ίδια πηγή είχε μεταδώσει νωρίτερα χτες πως περί τους 35 «τρομοκράτες» του ΡΚΚ, έχουν εισέλθει στο τουρκικό έδαφος από το Βόρειο Ιράκ, με σκοπό να εκτελέσουν επιθέσεις εναντίον «δυτικών ή τουρκικών» στόχων.

Χτες η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Ζαμάν» στο διαδίκτυο μετέδιδε πως το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών με επείγουσα ενημέρωσή του στο Γραφείο Διαχείρισης Κρίσεων, που υπάγεται στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιεί ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλουν τα Ηνωμένα Εθνη στο Ιράκ βρίσκονται υπό την απειλή της κατάληψης του ΡΚΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ