Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υβρεις Κωνσταντόπουλου κατά του ΚΚΕ

Υβρεις, αυθαίρετοι χαρακτηρισμοί, ψευτοδιλήμματα και συκοφαντίες. Αυτή ήταν η... απάντηση του Ν. Κωνσταντόπουλου στη συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη κριτική του ΚΚΕ, για την πολιτική του ΣΥΝ. Αντιπαρερχόμαστε, λοιπόν, το παραλήρημά του, περί «ιδεολογικού θρησκευτικού φανατισμού του ΚΚΕ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο θρησκευτικό φανατισμό του Μπους»! Οπως και τα όσα περί επικίνδυνων διλημμάτων «ή δικό μας, ή εναντίον μας», τα οποία υποτίθεται πως θέτει το ΚΚΕ κλπ.

Αρκούμαστε απλά και μόνο στην επανάληψη των όσων συγκεκριμένων και επιχειρηματολογημένων υπογράμμισε προχτές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τα οποία ο Ν. Κωνσταντόπουλος ...προσπέρασε βρίζοντας:

«Η πρόταση του "μικρότερου κακού" και του ρεαλισμού έχει δοκιμαστεί στην Ευρώπη από τη δράση και τα αποτελέσματα που έφεραν κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα που απαρνήθηκαν τις γενικές αρχές της θεωρίας.

Στην Ελλάδα μπορούμε να δούμε την εικόνα του δήθεν ρεαλισμού που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΝ. Που τον οδήγησε να χειροκροτεί τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, να αισθάνεται συμπάθεια για την πολιτική των ΗΠΑ ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα. Τώρα δεν τόλμησε να πάρει ανάλογη θέση, όμως κάνει ζημιά στο κίνημα και στη διεθνή αλληλεγγύη, από τη στιγμή που προβάλλει ως απάντηση στον πόλεμο την ενίσχυση της ΕΕ. Συντάσσεται δηλαδή με έναν από τους οικοδόμους της "νέας τάξης πραγμάτων", της δίνει άφεση αμαρτιών.

Δεν περιορίζεται μόνο στον εξαγνισμό της ΕΕ, αλλά και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τα κυβερνητικά στελέχη οργανώνει πορείες και διαμαρτυρίες. Παίρνει μέρος, δηλαδή, στο θέατρο που παίζει το ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ στους δρόμους, η κυβέρνηση με τη Σούδα και όλες τις διευκολύνσεις". Η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε ο ΣΥΝ είναι η συστηματική προσπάθεια να μολύνει τις ιδέες, τα ιδανικά, τις παραδόσεις του εργατικού και αριστερού κινήματος στη χώρα μας».

Μεστές, σταράτες κουβέντες, μπροστά στις οποίες δεν αντέχουν στο ελάχιστο οι θρασείς ύβρεις της ηγεσίας του ΣΥΝ...

Και κάτι ακόμη. Είτε το θέλει είτε όχι ο πρόεδρος του «Συνασπισμού» της «αριστεράς» και της «προόδου», υπάρχει σήμερα μια κρίσιμη διαχωριστική γραμμή. Είναι αυτή, που χωρίζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού - υπερατλαντικού και ευρωενωσιακού - από αυτά της εργατικής τάξης και όλου του λαού. Και, δυστυχώς γι' αυτόν, είναι πολλά, πάρα πολλά, τα όσα τοποθετούν το ΣΥΝ στην πρώτη πλευρά της διαχωριστικής αυτής γραμμής. Αυτό, όσο και αν προσπαθήσει, δεν μπορεί να το αρνηθεί. Χώρια που - κι αυτό είναι το πιο σημαντικό - έχει γίνει πια λαϊκή συνείδηση. Τουλάχιστον όσον αφορά την κατάταξη του ΣΥΝ μέσα σ' αυτήν...


Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η διαχωριστική γραμμή (2004-01-21 00:00:00.0)
Λόγια του (τηλεοπτικού) αέρα... (2004-01-20 00:00:00.0)
Τώρα και «νέος» ΣΥΝ! (2004-01-16 00:00:00.0)
Στην Κύπρο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (1997-05-03 00:00:00.0)
Κεντροαριστερά: Οχημα του νεοφιλελευθερισμού (1997-03-15 00:00:00.0)
Πιστός στην "κεντροαριστερή" σύγκλιση (1996-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ