Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Επικίνδυνα λύματα στον κάμπο

Επικίνδυνη κατάσταση για τη δημόσια υγεία διαμορφώνεται στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, χύνονται ελεύθερα υπόλοιπα εκροής βιολογικών καθαρισμών που δε λειτουργούν σωστά. Το θέμα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου.Οι δύο βουλευτές ζητούν να παρθούν μέτρα ώστε να λειτουργούν σωστά και αποτελεσματικά οι βιολογικοί καθαρισμοί που βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Στην Ερώτησή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι βιολογικοί καθαρισμοί του Δήμου Ιωαννίνων, της Δωδώνης και άλλων εργοστασίων του Λεκανοπεδίου, δε λειτουργούν αποτελεσματικά. Οπως φημολογείται, στο υπόλοιπο εκροής μετρώνται στοιχεία και παράμετροι τα οποία δείχνουν κακή λειτουργία. Αυτό το υπόλοιπο εκροής αφήνεται ελεύθερα στην τάφρο του κάμπου του βορειοδυτικού Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και μολύνει την περιοχή, τα ζώα και τους ανθρώπους με άγνωστες συνέπειες στην υγεία τους".

Κατά συνέπεια, οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς, τι θα κάνει η κυβέρνηση ώστε να ελέγχεται η λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών κατά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του ελέγχου και να μην αποκρύβονται. Ρωτούν, τέλος, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων και των ζώων και η καθαρότητα του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ