Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική απόφαση

Εγινε κι αυτό. Μετά από εντολή του υπουργού Τύπου, Δ. Ρέππα, οι τοπικές εισαγγελικές αρχές της Κατερίνης διέκοψαν τη ροή του προγράμματος ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, του "ΕΡΜΗΣ TV". Ενός τηλεοπτικού σταθμού, με εμβέλεια που καλύπτει την Πιερία, αλλά και τους περισσότερους νομούς της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, μαζί και της Θεσσαλονίκης.

Τυπικά, η αιτία διακοπής, όπως αναγράφεται στο σχετικό έγγραφο, ήταν η μη καταβολή του αντιτίμου πνευματικών δικαιωμάτων για αμερικανική ταινία, που πρόβαλε ο σταθμός. Ουσιαστικά, όμως, όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, ήταν το γεγονός, πως ο "ΕΡΜΗΣ TV" αναμετάδιδε καθημερινά και για ορισμένες ώρες, το πρόγραμμα της σερβικής TV.

Και γίνεται ακόμη περισσότερο γελοία, αλλά και προκλητική η ενέργεια της κυβέρνησης, επειδή η αμερικανική ταινία, για την οποία δεν καταβλήθηκαν τα πνευματικά δικαιώματα, υποτίθεται πως προβλήθηκε το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου. Το βράδυ, δηλαδή, του β γύρου των νομαρχιακών και των δημοτικών εκλογών, όταν - όπως βεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του "ΕΡΜΗΣ" και δεκάδες τηλεθεατές - ο σταθμός μετέδιδε συνεχώς αποτελέσματα, μέχρι τα ξημερώματα.Θα κάνουμε λάθος κ. Ρέππα, εάν υποθέσουμε πως σας "τράβηξε το αυτί" ο κ. Μπερνς και εσείς σπεύσατε, ως καλός "εκσυγχρονιστής", να προσαρμοστείτε;

Ετσι ή αλλιώς, πάντως, το συγκεκριμένο κρούσμα της αντιδημοκρατικής παρέμβασης του υπουργού, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο και καλά θα κάνει η κυβέρνηση, να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ