Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Εχουμε ... "αίσθηση της πραγματικότητας"!

Οταν χτες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον εκτελούντα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Ν. Αθανασάκη,κατέρρευσε η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρυφτεί πίσω από τις δήθεν διφορούμενες ερμηνείες περί του τι υπέγραψε στις ΗΠΑ, ήρθε η απόλυτη ομολογία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε στη μετατροπή του ΝΑΤΟ - μέσω του νέου δόγματος - σε ένα ανεξέλεγκτο παγκόσμιο δολοφόνο, διότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, αφού έχει... "αίσθηση της πραγματικότητας" που επικρατεί στον κόσμο. Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Αθανασάκη.

Ο διάλογος που διεμείφθη μεταξύ κυβερνητικού εκπροσώπου και "Ρ" και ενώ ο κ. Αθανασάκης ισχυριζόταν πως οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ - σχετικά με το αν προαπαιτείται απόφαση του ΟΗΕ για τη δράση του ΝΑΤΟ - μπορούν να αναγνωστούν και... έτσι και αλλιώς (!), είναι αποκαλυπτική:

"Ρ": Κύριε Εκπρόσωπε, ανεξαρτήτως των όποιων ερμηνειών και ανεξαρτήτως των όποιων διατυπώσεων υπάρχουν στα κείμενα, τα οποία θα δούμε βεβαίως, είναι σαφές ότι με τις χτεσινές εξελίξεις η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε ένα χαρτί, δίνοντας, εγώ θα έλεγα εν λευκώ, τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να ερμηνεύουν κατά το δοκούν κάθε φορά τι λέει αυτό το χαρτί σ' ό,τι αφορά τη δράση του ΝΑΤΟ...

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: "Δική σας ερμηνεία, όμως, αυτή".

Ρ: Προέκυψε αυτή μου η ερμηνεία από τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Κλίντον, όταν ρωτήθηκε χτες για το θέμα, όπως επίσης και από τις απαντήσεις που έδωσε ο κ. Σολάνα σχετικά με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Και το ερώτημα είναι, γιατί υπέγραψε ένα τέτοιο χαρτί η ελληνική κυβέρνηση, το οποίο δεν καθορίζει - χωρίς τον κίνδυνο των παρερμηνειών - το τι υπέγραψε.

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: "Δεν παίρνω καθόλου ως βάση για την απάντησή μου τα συμπεράσματά σας ή τις εκτιμήσεις σας, τις οποίες δικαιούστε να κάνετε, δεν είναι όμως αναγκαστικά το υπόβαθρο της δικής μου απάντησης. Οσοι έχουν αίσθηση της πραγματικότητας στον κόσμο και της λειτουργίας των Διεθνών Οργανισμών, πιστεύω ότι κατανοούν απολύτως τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τις θέσεις της Ελλάδας".

Κάθε άλλο σχόλιο για το τι υπέγραψε η κυβέρνηση, καθώς και για τους λόγους που επικαλείται για να δικαιολογήσει την υπογραφή της, περιττεύει...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα φοράνε... εθνικά ανεξάρτητα κοστούμια (2005-12-10 00:00:00.0)
Δικομματική υποκρισία και συμψηφισμός (2005-09-28 00:00:00.0)
Δε συνεργαστήκαμε στη διαμόρφωσή τους, λέει η κυβέρνηση (2002-01-11 00:00:00.0)
... και αισχρά ψέματα (1999-06-03 00:00:00.0)
Ενθετο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ (1999-05-09 00:00:00.0)
Εκλεισαν σταθμό που μετέδιδε σερβικό πρόγραμμα (1999-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ