Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλεισαν σταθμό που μετέδιδε σερβικό πρόγραμμα

Διάβημα της γιουγκοσλαβικής πρεσβείας στην Αθήνα

Η κυβέρνηση έκλεισε τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό "ΕΡΜΗΣ" της Κατερίνης, ο οποίος τις τελευταίες δύο βδομάδες αναμετέδιδε πρόγραμμα της σερβικής τηλεόρασης. Χτες, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Ν. Αθανασάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο του σταθμού, υποστηρίζοντας πως αυτό έγινε... γιατί ο σταθμός δεν πλήρωνε πνευματικά δικαιώματα - λες και θα ήταν ο πρώτος! Ωστόσο, πέραν του ότι από τον ίδιο το σταθμό αμφισβητείται η βασιμότητα των περί πνευματικών δικαιωμάτων, γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση έκλεισε το συγκεκριμένο σταθμό ενόψει των γνωστών έντονων πιέσεων και παρεμβάσεων του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα (αμερικάνικη πρεσβεία κλπ.) κατά των ελληνικών ΜΜΕ, τα οποία κατηγορούνται... για φιλοσερβική προπαγάνδα, όπως άλλωστε και οι Ελληνες δημοσιογράφοι.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της γιουγκοσλαβικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει: "Η απαγόρευση λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού "Ερμής" στην Κατερίνη, ο οποίος αναμετέδιδε το πρόγραμμα της Ραδιοτηλεόρασης της Σερβίας, ξάφνιασε και προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της γιουγκοσλαβικής κοινής γνώμης. Μια τέτοια κίνηση, τη στιγμή που οι εισβολείς του ΝΑΤΟ σκορπούν τις θανατηφόρες βόμβες τους και διεξάγουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά της Γιουγκοσλαβίας, αποτελεί προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας για τη γενοκτονία, η οποία διαπράττεται κατά των λαών της, τονίζεται.

Ταυτόχρονα, προστίθεται, αποτελεί και εμπόδιο στην ελεύθερη αναμετάδοση των ειδήσεων, πράγμα που αποτελεί και σκοπό του ΝΑΤΟ, το οποίο με τις βόμβες του κατέστρεψε το κτίριο της Ραδιοτηλεόρασης της Σερβίας και δολοφόνησε πολλούς Γιουγκοσλάβους δημοσιογράφους και προσωπικό του σταθμού".

Σημειώνεται ότι η πρεσβεία έκανε διάβημα προς το ΥΠΕΞ, ζητώντας την επανεξέταση της σχετικής απόφασης απαγόρευσης.

Ωστόσο, χτες ο Ν. Αθανασάκης, απλώς, εξέφρασε τη λύπη του, λέγοντας ότι "η γιουγκοσλαβική πρεσβεία παραπλανήθηκε από τους ιδιοκτήτες αυτού του τηλεοπτικού σταθμού και εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση". Ενώ, ο Ν. Αθανασάκης, έσπευσε να χαρακτηρίσει "αθλιότητα να συνδέεται μια τέτοια απόφαση με την κρίση στο Κόσσοβο"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ