Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΣΤΟΣ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ
Το πληρώνουμε όλοι μας

Το τεράστιο κόστος για την ελληνική οικονομία που δημιουργούν οι δολοφονικές ΝΑΤΟικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία επιχείρησε να υποβαθμίσει χθες ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αποστολάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μήτσου Κωστόπουλου.

Τη θέση ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει άμεσα στο κόστος των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας υποστήριξε ο Δημήτρης Αποστολάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το κόστος των επιχειρήσεων δε μας αφορά", καθώς και ότι "οι χώρες που συμμετέχουν είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν το κόστος". Αναγνώρισε ότι το κόστος που υπάρχει είναι μόνο το έμμεσο κόστος που προκύπτει από τις επιπτώσεις στο εμπόριο και στον τουρισμό, σημειώνοντας πάντως ότι "η ελληνική οικονομία μπορεί να το αντέξει".

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος, σημείωσε πως "ο αρμόδιος της Γραμματείας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι όλες οι χώρες που μετέχουν, θα πληρώσουν το τίμημα της δολοφονικής επίθεσης των παπιγιονοφορεμένων", σχολιάζοντας όμως παράλληλα ότι "ήμασταν χθες μάρτυρες ενός θανάτου ενός 10χρονου παιδιού από έλλειψη αναπνευστήρα. Αυτό το παιδί δεν αντισταθμίζεται με όλο το χρυσό του κόσμου για τη μάνα του και τον πατέρα του". Αναφερόμενος στο συνολικότερο οικονομικό κόστος του πολέμου, τόνισε επίσης ότι "ο κ. Παπαντωνίου είπε ότι το κόστος για το πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός θα είναι 300 δισ. δραχμές. Το νούμερο εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Το κόστος ξεπερνά το 10% του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτά τα πληρώνουμε όλοι μας!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ