Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και εσείς μαζί τους κύριε Γιαννόπουλε;

Με τη συνήθη δίγλωσση πρακτική του μίλησε ξανά το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, ο γνωστός κ. Γιαννόπουλος. Πολύ ωραία και σωστά όλα όσα λέει στην επιστολή του ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, πλην όμως δε συνάδουν με την πολιτική της κυβέρνησης (όπως σωστά επεσήμανε ο "Ριζοσπάστης" της 22.4) επίλεκτο στέλεχος της οποίας είναι.

Αν και θα έπρεπε να πούμε ότι συνάδουν, και πάρα πολύ καλά μάλιστα με τη δίγλωσση πολιτική της, γι' αυτό και δεν είναι σχήμα λόγου ούτε φιλοφρόνηση που αποκαλούμε τον κ. υπουργό Δικαιοσύνης επίλεκτο στέλεχός της. Μας έχει ιδιαίτερα εκνευρίσει ο κ. πρωθυπουργός με τις ολοσέλιδες έγχρωμες καταχωρήσεις του στον Τύπο όπου κόπτεται περί της ειρήνης στα Βαλκάνια, της μη επέμβασης στα εσωτερικά των άλλων χωρών, περί ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και άλλα ηχηρά παρόμοια, την ίδια ώρα που προσυπογράφει όλες ανεξαιρέτως τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις για βομβαρδισμούς, για αποστολή πλοίων στην εμπόλεμη ζώνη υπό τας διαταγάς του αρχιστρατήγου του ΝΑΤΟ, για παράδοση του στρατιωτικού δικτύου της χώρας μας σε ανεξέλεγκτη χρήση από το ΝΑΤΟ, για εμπάργκο πετρελαίου, για όλες τις εγκληματικές ενέργειες της μαφίας των ιμπεριαλιστών.

Και βέβαια τελικά οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι σε πλήρη συμφωνία με τα λεγόμενα από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο οποίος προφανώς σε μια προσπάθεια να φανεί στον κ. Μπερνς καλύτερος από τον πρωθυπουργό ελπίζοντας στην εγγραφή του στη λίστα των μελλοντικών υπαλλήλων του που θα ασκήσουν το επάγγελμα του πρωθυπουργού, ευθυγραμμίστηκε και στα λόγια και όχι μόνο στα έργα όπως ο κ. Σημίτης με τους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες.

Και αυτά είναι βέβαια γνωστά στο πανελλήνιο, όμως θα έπρεπε να συμπληρωθεί η εικόνα του κ. υπουργού Δικαιοσύνης - για να μην νομίζει ότι "διαφοροποιείται" στη συνείδηση του ελληνικού λαού - με δύο ακόμη πράξεις του. Η μία είναι το γνωστό χυδαίο ξεπούλημα του Οτσαλάν στους Τούρκους, που όπως προκύπτει από τις ως τώρα καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η κυβερνητική εντολή ήταν "να δοθεί ο Οτσαλάν στους Τούρκους μέσω Ελλάδας", εξ ου και οι εντολές "νοικιάστε δυο φουσκωτούς και πετάξτε τους έξω"!Και φυσικά δεν παραιτήθηκε ο κ. Γιαννόπουλος, όπως είχε πει στα κανάλια ότι θα το 'κανε αν υπήρχε και η παραμικρή υπόνοια ότι προδόθηκε ο Οτσαλάν.

Το δεύτερο θέμα είναι η γνωστή υπόθεση των Ναζί εγκληματιών πολέμου. Μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις του ΚΚΕ, η απάντησή του στο γιατί δεν καταργεί τους νόμους του 1960 με τους οποίους αναστέλλεται η δίωξη των Ναζί εγκληματιών πολέμου, ήταν ότι "δεν κρίνεται σκόπιμη η ανακίνηση ενός τέτοιου θέματος". Και όταν το ΚΚΕ ρώτησε ποιες είναι οι σκοπιμότητες που εξευτελίζουν την εθνική μας κυριαρχία, απάντησε με αμήχανη ταυτολογία: "εφόσον με τα ανωτέρω νομοθετήματα ανεστάλη η ποινική δίωξη κατά Γερμανών εγκληματιών πολέμου"!!! (απάντηση της 5ης Μαρτίου 1999). Πώς να τολμήσει να διώξει εγκληματίες πολέμου ο υπουργός μιας κυβέρνησης (άρα και απόλυτα συνυπεύθυνος) που ήδη βαρύνεται με συνενοχή σε σημερινά εγκλήματα πολέμου; Και φυσικά στην επόμενη Νυρεμβέργη, στο σκαμνί θα κάτσουν όλοι, όπως άλλωστε και τότε, και στρατηγοί, και βιομήχανοι και υπουργοί, και οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές, δε θα βρεθούν ούτε Τρούμαν, ούτε Ντάλλες για να τους σώσουν, ούτε νομικίστικες ερμηνείες περί "στιγμιαίου", ούτε η διγλωσσία κυβέρνησης και υπουργών. Συνυπογράφετε κύριοι όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, είστε συνυπεύθυνοι. Εδώ είμαστε και θα το δούμε και πολύ πιο σύντομα από ό,τι νομίζετε.

Γεώργιος Μ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ