Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προωθείται η εμπλοκή της χώρας

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τη διέλευση στρατιωτικών δυνάμεων από τη Βόρεια Ελλάδα

Την όλο και διευρυνόμενη εμπλοκή της χώρας, με απόφαση της κυβέρνησης, στην προώθηση στρατιωτικών δυνάμεων και μέσων για ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, αναδεικνύει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:

"Η προώθηση - μέσω της χώρας μας - ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων και μέσων για την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως φαίνεται από πλήθος ενδείξεων και δημοσιογραφικών πληροφοριών, οι οποίες δε διαψεύδονται. Ετσι:

Δεκάδες γερμανικά άρματα τύπου ΛΕΟΠΑΡΝΤ προωθήθηκαν στα Σκόπια μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Με το πρόσχημα πραγματοποίησης "ανθρωπιστικής άσκησης" πρόκειται να αναπτυχθεί στα Σκόπια και περιμετρικά του Κόσσοβου δύναμη 30.000 ανδρών της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (ARRC) του ΝΑΤΟ, όπου θα συμμετάσχει και η ελληνική 2η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία. Σ' ετοιμότητα τίθεται η Βάση Ελικοπτέρων της Μονάδας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Βόλου, προκειμένου να υποστηρίξουν τα αμερικανικά ΑΠΑΤΣΙ. Η αμερικάνικη πρεσβεία ειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους ν' απομακρύνουν τις οικογένειές τους από την Ελλάδα μέχρι τις 10 Ιούνη. Λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας θα διατεθούν για την υποστήριξη των χερσαίων επιχειρήσεων κτλ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Με βάση ποια συμφωνία η Κυβέρνηση επιτρέπει τη διέλευση από τη χώρα μας και την προώθηση στα Σκόπια βαρέων όπλων και γίνεται τελωνειακός έλεγχος στα στρατιωτικά κοντέινερς που φτάνουν στα λιμάνια της χώρας μας;
  • Γιατί η Κυβέρνηση διαθέτει τη στρατιωτική - και όχι μόνο - υποδομή της χώρας για την εξυπηρέτηση των κλιμακούμενων εγκληματικών επιδρομών του ΝΑΤΟ και, επιπλέον, διαθέτει και στρατιωτική δύναμη για την πραγματοποίηση των χερσαίων επιχειρήσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ