Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΤΣΑΛΑΝ
Μεθοδεύουν τον αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων

Η κυβερνητική πλειοψηφία προσανατολίζεται στο να μην καλέσει τη γραμματέα του Οτσαλάν που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της παράδοσής του

Στον αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων της υπόθεσης όπως η γραμματέας του Οτσαλάν, Ντιλάν, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν στην Κένυα προσανατολίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη.

Το θέμα θα απασχολήσει σήμερα την Επιτροπή και η πλειοψηφία επιδιώκει να κλείσει τον κατάλογο των μαρτύρων μόνο με τον πρώην υπουργό Α. Παπαδόπουλου και τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Κοσμίδη. Η μη κλήση της Ντιλάν θα στερήσει την Επιτροπή από μία κρίσιμη μαρτυρία ενοχλητική για την κυβέρνηση και εάν συνυπολογιστεί και η άρνηση του διοικητή της ΕΥΠ να καταθέσει, τότε διαφαίνονται καθαρά οι στόχοι που δεν είναι άλλοι από τη συγκάλυψη της υπόθεσης.

Τη μη κλήση της Ντιλάν επιβεβαίωσε έμμεσα και ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Ν. Αθανασάκης, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα χθες στην αίθουσα Τύπου απέφυγε να απαντήσει με τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις εργασίες του νομοθετικού Σώματος.

Χθες στην Επιτροπή κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι την υπόθεση της χορήγησης πολιτικού ασύλου στον Οτσαλάν από τρίτη χώρα τη χειριζόταν το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη δική του κατάθεση ο Θ. Πάγκαλος είχε πει ότι το θέμα χειριζόταν η ΕΥΠ. Ο πρώην υπουργός κάλυψε την άρνηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ να καταθέσει στην Επιτροπή με την επίκληση του εθνικού συμφέροντος, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις ότι η σιωπή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ είναι κυβερνητική γραμμή.

Ο Φ. Πετσάλνικος είπε ότι η πρόταση για μετάβαση του Οτσαλάν στην Κένυα έγινε από τον Θ. Πάγκαλο, ενώ υπογράμμισε ότι η πρόταση που έγινε από τον Α. Παπαδόπουλο για άμεση δημοσιοποίηση του θέματος με συλλήψεις των εμπλεκομένων, θα έκανε κακό στη χώρα μας αφού θα την ενέπλεκε στο πρόβλημα. Τέλος, είπε ότι ο πρωθυπουργός ήταν γενικά ενήμερος για τους χειρισμούς της υπόθεσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (1999-05-16 00:00:00.0)
Δίωξη κατά Σταυρακάκη (1999-05-04 00:00:00.0)
Μετέωροι ισχυρισμοί πρακτόρων της ΕΥΠ (1999-04-06 00:00:00.0)
Αναμένεται το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας (1999-03-06 00:00:00.0)
Μαραθώνια κατάθεση του τέως πρέσβη (1999-03-02 00:00:00.0)
"Ουδέν νεώτερον" από τον Ευάγγ. Γιαννόπουλο (1999-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ